Zoete aardappelen zijn inmiddels helemaal geaccepteerd in onze samenleving, dus ook in een overheerlijk stamppotje! Deze zoete aardappelstamppot met knapperige sperziebonen, salie en geroosterde walnoten is zoet, maar de gebakken ui, knoflook en vegetarisch gehakt vormen een ideale hartige tegenhanger.

Wat heb je nodig?
voor 4 personen
1 kilo zoete aardappel
scheutje plantaardige melk
250 gram sperziebonen
1/2 theelepel nootmuskaat
2 rode uien
2 tenen knoflook
200 gram vegetarisch / veganistisch gehakt
een flinke hand walnoten, geroosterd
15 gram verse salie
olie
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 220 graden en pof de zoete aardappelen met schil en al in 40 minuten of tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
2. Snijd de sperziebonen en kook deze in 10-15 minuten gaar.
3. Bewaar 12 blaadjes salie en snij de rest fijn.
4. Snijd de rode uien en de knoflook en bak deze samen met het gehakt en de gesneden voor ongeveer 5 minuten.
5. Verhit ondertussen een klein laagje olie in een pan. Wanneer de olie heet is, kun je de overgebleven 12 blaadjes salie er in bakken. Dit heeft niet langer nodig dan een minuut, anders branden de blaadjes aan.
6. Giet de sperziebonen af en bestrooi met de nootmuskaat.
7. Stamp de zoete aardappelen met een scheutje plantaardige melk en schep de sperziebonen en het gehaktmengsel er doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met een handje geroosterde walnoten en wat knapperige salieblaadjes.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Zoete aardappelstamppot met sperziebonen en salie
Article Name
Zoete aardappelstamppot met sperziebonen en salie
Description
Zoete aardappelen zijn inmiddels helemaal geaccepteerd in onze samenleving, dus ook in een overheerlijk stamppotje! Deze zoete aardappelstamppot met knapperige sperziebonen, salie en geroosterde walnoten is zoet, maar de gebakken ui, knoflook en vegetarisch gehakt vormen een ideale tegenhanger.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!