Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Mango, banaan en ananas samen in één smoothie. Kan het nog tropischer? De kurkuma in deze breakfast bowl zorgt, zo lang je het bij een halve theelepel houdt, meer voor kleur dan voor smaak. Maar naast die prachtige gele kleur, werkt kurkuma ook nog eens ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Een superfood zou je het wel kunnen noemen.

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

  • 1 bevroren banaan
  • 1 handje bevroren mango
  • 1 handje bevroren ananas
  • 1 halve theelepel kurkuma
  • 1 scheutje amandelmelk

Voor de topping

  • Mango
  • Kokossnippers
  • Chia zaad
  • Granola

Hoe maak je de bowl?

Mix alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat. Serveer met stukjes mango, kokossnippers, chia zaad en eventueel wat granola.

Meer van dit soort zomerse ontbijt bowl? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
Recipe Name
Zomerse smoothie bowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!