Print Friendly, PDF & Email

Dit mooie weer houden we nog even vast, terwijl de herfst er toch echt aan zit te komen (de pepernoten liggen al in de winkels!). Deze twee seizoenen worden gecombineerd in de zomerse stamppot met paksoi. Hierin heb je best of both worlds: de warme, aardse smaken van de stamppot met shiitake en de frisse, knapperige groenten.

Shiitake: super gezond
Wist je dat shiitake heel gezond zijn? Naast een hele goede vleesvervanger (want veel eiwitten) is de paddenstoel vetarm. Ook werkt ze bloedzuiverend, bloeddruk- en cholesterolverlagend en doet ze wonderen voor je immuunsysteem. Allemaal aan de shiitake dus. We serveren ze met pit en een Hollandse twist: Frieslander aardappels, rode peper, gember en paksoi.

Wat heb je nodig?
1,3 kg Frieslander aardappels
1 paksoi
100 g shiitake
1 rode peper
2 cm gember
100 ml volle melk

Hoe maak je deze zomerstamppot met paksoi en shiitake?
Schil de aardappels, snij ze in gelijke stukken en kook ze in gezouten water in ca. 20 minuten gaar. Snij de onderkant van de paksoi en snij de hele bos door de helft. Grill kort in een hete pan. Snij de witte stelen door de stamppot en bewaar wat mooie groene bladeren voor bovenop. Bak in een pan een fijngesneden rode peper, de  geraspte gember en de shiitake. Giet de aardappels af, meng met de melk en stamp grof. Doe de gegrilde paksoi op de stamppot samen met de gebakken shiitake en pepertjes en garneer met prachtige paarse kiemen.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zomerstamppot met paksoi en shiitake
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!