Print Friendly, PDF & Email

De Nationale Week Zonder Vlees komt er weer aan en dat betekent koken zonder vlees! Wij zijn daar al helemaal in thuis, maar nieuwe producten zoals de ookworst van HEMA maken vegetarisch koken toch nóg leuker. Daarom delen wij vandaag het recept van deze zuurkoolquiche met piccalilly en de vegetarische ookworst! Dat is pas op een lekkere én vernieuwende manier genieten van onze favoriete rookworst.

HEMA ookworst
Wie kent HEMA niet van de befaamde rookworst? Onlangs heeft HEMA de ookworst uitgebracht, waar onze vegetarische hartjes sneller van gaan kloppen! Dit is een heerlijke vegetarische variant op de rookworst die wij allemaal van vroeger kennen, lekker en nostalgisch. Deze worst is exclusief bij de HEMA verkrijgbaar en is makkelijk online te bestellen. Wist je dat de ookworst niet alleen geschikt is voor stamppotten of winterse gerechten, maar dat je de ookworst ook in allerlei andere gerechten kan gebruiken? Dat laten we je vandaag zien met deze zuurkoolquiche! Ideaal, aangezien je vast wat receptinspiratie kan gebruiken voor de Nationale Week Zonder Vlees.

Ingrediënten
Voor 1 quiche
1 verpakking HEMA ookworst, in plakjes
4-5 plakjes hartige taartdeeg
200 g aardappel, in kleine blokjes
250 g zuurkool, uitgelekt en uitgeknepen
1 paprika, in dunne reepjes
200 ml kookroom
3 eieren
1 el piccalilly
10 g verse peterselie, grof gehakt
peper en zout naar smaak
olijfolie, om in te vetten

Benodigdheden: quichevorm (diameter 24 cm)

Tip: serveer dit mooie gerecht op het Porto servies van de HEMA!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met olijfolie en laat het deeg ontdooien. Verdeel het deeg over de quichevorm en prik hier gaatjes in. Bak het deeg 8-10 minuten in de oven voor.
  2. Snijd de aardappels in stukjes en kook deze in een klein laagje water voor, ongeveer 10 minuten tot ze net niet helemaal gaar zijn.
  3. Maak ondertussen de quichevulling. Klop eerst de eieren los, en meng daarna met de kookroom, piccalilly en peper en zout. Roer dit goed door.
  4. Doe nu de zuurkool, paprika, aardappel en plakjes ookworst in de quichevorm en verdeel het eimengsel gelijkmatig hier overheen.
  5.  Bak de quiche in 40-50 minuten gaar en goudbruin. Laat eerst 5 minuten afkoelen voor het aansnijden. Garneer met verse peterselie, eet smakelijk!

Ga jij dit recept proberen? Of heb jij een verrassend recept met ookworst? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zuurkoolquiche met piccalilly en ookworst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!