Vleesvervangers

Vleesvervanger. Het is een woord waarmee wij een haat-liefde-verhouding hebben. Dat komt omdat het er vanuit gaat dat we iets zouden willen vervangen, terwijl wij dat als doorgewinterde vegetariërs natuurlijk helemaal niet nodig vinden. Maar voor de vleeseters onder ons doet een vleesvervanger precies wat het zegt: die lege plek op het bord opvullen en zorgen voor een voedzaam alternatief. Heel belangrijk dus, want deze vleesvervangers helpen de flexitariërs een stapje op weg in het ontdekken van de veelzijdige vegetarische levensstijl. Je hebt vleesvervangers in alle soorten en maten. In deze rubriek helpen wij je op weg door de jungle van burgers, brokjes, schnitzels en stukjes, op basis van soja, quorn, lupine, bonen, groente of granen. Hoezo keuzestress? En dan zijn er ook nog eens allerlei verschillende merken die vergelijkbare producten aanbieden. Sinds de start van dit blog hebben wij er een sport van gemaakt om al deze vleesvervangers te testen en te keuren. Smaken verschillen natuurlijk, maar om je op weg te helpen in dit schap-van-duizend-mogelijkheden, vind je in deze rubriek reviews van diverse kant-en-klare vleesvervangers, getest op smaak, structuur, voedingswaarde, onnodige toevoegingen en gebruiksvriendelijkheid in de keuken.

De Indonesische keuken: Tempé mendol goreng tempéballetjes

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk. Vandaag het recept voor tempé mendol goreng tempéballetjes!

Lees meer

Getest: Knakwortel

Wij testten de Knakwortel! Een gemarineerde wortel, die je kunt toepassen als knakworst. Heerlijk op een broodje als ‘hotdog’ of ‘frikandel’, of als voorgerechtje. De buitenkant is wat steviger en de binnenkant zacht en vlezig met een zoete en rokerige paprika smaak. – Cijfer: 7

Lees meer

De Indonesische keuken: nasi goreng tempé

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk. Vandaag: vegetarische nasi gorent tempé!

Lees meer

Vind je vleesvervanger




Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!