door Daniëlle Van Kampen | 19 jan 2021 | Kookboeken, Wereldkeuken |
Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Zuid-Afrikaanse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Africola van Duncan Welgemoed. Hij is geboren in Zuid-Afrika en is momenteel een van de meest gewilde culinaire talenten in Australië. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
door Hilary Metcalfe | 2 dec 2020 | Groenteschotel, kool, Recepten, Salade, Wereldkeuken, wortels |
Toen ik voor het eerst kimchi proefde, was ik op slag verliefd. Kimchi is zoutig, gekruid, gemberachtig én knoflookachtig en dat alles met een zure ondertoon: een Koreaans vuurwerk van smaken. En… het is hartstikke goed voor je! Lees hier hoe je het zelf maakt.
door ZTRDG | 14 nov 2020 | aubergine, courgette, Groenteschotel, paprika, Recepten, Snel klaar, tomaten, Vegan, Wereldkeuken |
We proberen zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan, maar soms komt het toch voor dat je zoveel nieuwe dingen koopt dat je met een berg restjes in je koelkast eindigt. Ratatouille is hier de ideale oplossing voor! Gebruik de groenten die je nog hebt, of volg dit recept voor een makkelijk diner!
door Lauren Kreijger | 8 nov 2020 | Recepten, Top 5 lijstjes, Wereldkeuken |
De Mexicaanse keuken staat bekend om een aantal ingrediënten. Een paar daarvan zijn mais, avocado, chilipepers, cacao en limoen. Vandaag in onze top vijf zijn het dan ook deze vijf smaakmakers waar wij de Mexicaanse keuken mee in het zonnetje willen zetten. Zie hier onze top 5 Mexicaanse gerechten!
door Sanne Romp | 7 nov 2020 | Recepten, Vega burgers, Wereldkeuken |
In het kookboek Aloha nemen Viola Lex en Nico Stanitzok je mee op reis naar Hawaï. Viola en Nico houden van natuur en koken het liefst buiten, zodat ze tijdens het koken kunnen genieten van hun omgeving. In dit boek vind je alle ins en outs over Hawaï, prachtige natuurfoto’s en heerlijke recepten. Een van deze recepten is de veggieburger die wij vandaag delen! Benieuwd naar onze mening over het kookboek? Die lees je hier.
door Lieske van der Waals | 13 okt 2020 | Adv, Recepten, tomaten, Wereldkeuken, Wraps |
Koken voor één is soms best lastig! Daarom maak je met één boodschappenlijst maar liefst 2 recepten: Pulled Oats enchiladas uit de oven en een taco bowl met Pulled Oats voor de volgende dag. Zo zit je de volgende dag niet met restjes, ideaal!
door Lauren Kreijger | 6 okt 2020 | aubergine, Recepten, Wereldkeuken |
‘De plantaardige keuken is makkelijk, lekker en smaakvol.’ In Vegan East laat Milou van der Will ons kennis maken met de Indonesische keuken. Een boek vol met allerlei lekkere recepten om mee te experimenteren. Vandaag delen wij één van deze recepten, namelijk: sticky crispy aubergine!
door Lieske van der Waals | 28 sep 2020 | Adv, broccoli, Recepten, Snel klaar, tomaten, Wereldkeuken |
Lekker, snel en gezond koken met maar 5 ingrediënten. Vandaag op het menu: een veganistische tempeh teriyakibowl!
door Sammie Eslamimoghaddam | 16 jul 2020 | Kookboeken, Wereldkeuken |
Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Palestijnse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek: Falastin van Sami Tamimi en Tara Wigley! Het duo, dat samenwerkt met Yotam Ottolenghi, neemt ons mee in de unieke keuken waar recepten en verhalen hand in hand gaan. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
door Eke Mariën | 13 jul 2020 | Brood, Groenteschotel, paprika, Recepten, Snel klaar, tomaten, Wereldkeuken |
Ik ben dol op Shakshuka! Een heerlijke brunch, lunch of zelfs snelle avondmaaltijd op basis van een pittige tomaten-paprikasaus met daarin eieren gegaard. Ik ontdekte deze voor het eerste bij Ottolenghi in London en was meteen verkocht. Dit is de versie van onze kookexpert Eke van Koken met Kennis, dus genieten gegarandeerd!
door Sammie Eslamimoghaddam | 8 jul 2020 | Kookboeken, Wereldkeuken |
Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Caribische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Het Caribische kookboek van Helmi Smeulders. Dit tropische boek neemt je mee naar de prachtige eilanden en brengt het vakantiegevoel binnen handbereik! Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
door Enza Bom | 24 jun 2020 | Wereldkeuken |
Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Thaise keuken, gekenmerkt door explosieve smaakcombinaties. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Thai van Tove Nilsson!