door Suzanne Harlaar | 15 jul 2022 | De Hippe Vegetariër, Op reis, Recepten, Spanje, spinazie, Vegan, Wereldkeuken |
Vorige week zijn we aangekomen in Spanje en aten wij al heerlijke traditionele Spaanse tapas! Tortilla is in Spanje een veel gegeten gerecht, meestal gemaakt van eieren. De ene Spanjaard zal je vertellen dat er aardappelen in horen, de ander zal je vierkant uitlachen wanneer je dit in je tortilla doet. Wij hebben er deze keer voor gekozen om er wel aardappel in te doen. Wij vinden het namelijk heel lekker en het maakt de tortilla ook nog eens lekker vullend. Ohja, en deze Spaanse tortilla is volledig vegan!
Wij beginnen deze roadtrip in Spanje! Tortilla is in Spanje een veel gegeten gerecht, meestal gemaakt van eieren. De ene Spanjaard zal je vertellen dat er aardappelen in horen, de ander zal je vierkant uitlachen wanneer je dit in je tortilla doet. Wij hebben er deze keer voor gekozen om er wel aardappel in te doen. Wij vinden het namelijk heel lekker erbij en het maakt de tortilla ook nog eens lekker vullend. Oh, en: deze tortilla is volledig vegan!
Lees meer
door Pien Freije | 9 apr 2022 | De Hippe Vegetariër, komkommer, Recepten, Salade, Vegan, Wereldkeuken |
Wij zijn dol op de Aziatische keuken! En helemaal als het ook nog weinig tijd kost om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. De combinatie van de krokant gebakken tofu en frisse, ingelegde komkommer zorgen voor een heerlijke balans van smaken in deze rijstsalade. Lees hier hoe je het zelf maakt!
Lees meer
door Lieske van der Waals | 30 okt 2021 | prei, Snel klaar, Vegan, Wereldkeuken, wortels |
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag een gerecht dat iedereen wel kent: nasi goreng. In Indonesië wordt dit gerecht vaak gegeten als ontbijt, gemaakt met restjes van de vorige dag.
Lees meer
door Lieske van der Waals | 29 okt 2021 | Hartige taart, Lunch, Recepten, Wereldkeuken |
Sabrina Ghayour, bekend van onder andere het prachtige kookboek Persiana, heeft een boek waar wij wel heel erg blij van worden: Bazaar, een boek boordevol vegetarische recepten uit het midden Oosten. Vandaag delen wij één van de recepten uit Bazaar: hartige taart met gekaramelliseerde ui, feta en olijven!
Lees meer
door Robin Walrecht | 19 okt 2021 | Aardappel, aardappel, Adv, Borrel, Wereldkeuken |
Vandaag op het menu: roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps! Dit gerecht is wat wij zien als comfort food omdat het barst van smaken! Wij maakten dit gerecht met de Surinamese roti kruidenmix van Euroma, zodat je het in no time op tafel hebt staan en niet hoeft in te leveren op smaak! Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder.
Lees meer
door Lieske van der Waals | 14 sep 2021 | Adv, boerenkool, Groenteschotel, Lunch, paprika, Recepten, tomaten, Wereldkeuken |
Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika’s van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!
Lees meer
door Lieske van der Waals | 6 sep 2021 | aardappel, bloemkool, Groenteschotel, Recepten, Snel klaar, Wereldkeuken |
Vandaag staat er een vegetarische Indiase tandoori met bloemkool en paneer op het menu. Ken jij deze curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry!
Lees meer
door Hilary Metcalfe | 2 dec 2020 | Groenteschotel, kool, Recepten, Salade, Wereldkeuken, wortels |
Toen ik voor het eerst kimchi proefde, was ik op slag verliefd. Kimchi is zoutig, gekruid, gemberachtig én knoflookachtig en dat alles met een zure ondertoon: een Koreaans vuurwerk van smaken. En… het is hartstikke goed voor je! Lees hier hoe je het zelf maakt.
Lees meer
door ZTRDG | 14 nov 2020 | aubergine, courgette, Groenteschotel, paprika, Recepten, Snel klaar, tomaten, Vegan, Wereldkeuken |
We proberen zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan, maar soms komt het toch voor dat je zoveel nieuwe dingen koopt dat je met een berg restjes in je koelkast eindigt. Ratatouille is hier de ideale oplossing voor! Gebruik de groenten die je nog hebt, of volg dit recept voor een makkelijk diner!
Lees meer
door Lauren Kreijger | 8 nov 2020 | Recepten, Top 5 lijstjes, Wereldkeuken |
De Mexicaanse keuken staat bekend om een aantal ingrediënten. Een paar daarvan zijn mais, avocado, chilipepers, cacao en limoen. Vandaag in onze top vijf zijn het dan ook deze vijf smaakmakers waar wij de Mexicaanse keuken mee in het zonnetje willen zetten. Zie hier onze top 5 Mexicaanse gerechten!
Lees meer
door Sanne Romp | 7 nov 2020 | Recepten, Vega burgers, Wereldkeuken |
In het kookboek Aloha nemen Viola Lex en Nico Stanitzok je mee op reis naar Hawaï. Viola en Nico houden van natuur en koken het liefst buiten, zodat ze tijdens het koken kunnen genieten van hun omgeving. In dit boek vind je alle ins en outs over Hawaï, prachtige natuurfoto’s en heerlijke recepten. Een van deze recepten is de veggieburger die wij vandaag delen! Benieuwd naar onze mening over het kookboek? Die lees je hier.
Lees meer
door Lieske van der Waals | 13 okt 2020 | Adv, Recepten, tomaten, Wereldkeuken, Wraps |
Koken voor één is soms best lastig! Daarom maak je met één boodschappenlijst maar liefst 2 recepten: Pulled Oats enchiladas uit de oven en een taco bowl met Pulled Oats voor de volgende dag. Zo zit je de volgende dag niet met restjes, ideaal!
Lees meer