Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (4 stemmen)

IMG_2700Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Zadenburger van GoodBite!

Burger op basis van zaden en pitten
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’. Een vleesvervangermerk dat nog niet eerder op mijn blog aan bod is gekomen, dus hoog tijd om daar iets aan te veranderen. GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant. Al sinds 2002 zijn hun vleesvervangers, gemaakt op basis van soja, tarwe en erwten, te vinden in de supermarket en inmiddels hebben ze een van de grootste assortimenten. Ook fijn: op de verpakking staat duidelijk vermeld als het een volledig plantaardig product is, en dus geschikt voor veganisten. Deze week testte ik de zadenburger van GoodBite. Ik was direct enthousiast: een burger volledig op basis van zaden en pitten! Die kende ik nog niet in het Nederlandse vleesvervangerschap. Een mooie variant dus van GoodBite en tijd om deze te ontdekken!

Smaak, structuur en toepassing
De zadenburger van GoodBite is echt goed gevuld met maar liefst 27% procent zaden en pitten: gierst, pompoenpit, zonnebloempit, lijnzaad en maanzaad. De zaden zijn allemaal heel gelaten, dit zorgt voor een crispy bite en een gelaagd geheel. Toch blijft het een stevig geheel dankzij de overige vulling op basis van champignons, tarwebloem, aardappelzetmeel, kippen- en erwteneiwit, zonnebloemolie en tot slot zout, specerijen, B12 en ijzer. De smaak van de champignons komt duidelijk naar voren en maakt het samen met de specerijen een lekker kruidig geheel. Heerlijke burger op een broodje tijdens de lunch of bij een salade. Minder geschikt voor kinderen.

Voedingswaarde
De zadenburger van GoodBite is bijzonder voedzaam en heeft dan ook een relatief hoge voedingswaarde. De zadenburger is 80 gram en bevat 228 calorieen en 14 gram vet per burger. Dit komt natuurlijk ook door de zaden en pitten vulling, maar dan heb je ook wel direct een goede maaltijd te pakken. Voor de liefhebber want zaden en pitten – zoals ik – een echte aanrader. Mooie toevoeging aan het vleesvervanger-assortiment!

Voor de veganist: de zadenburger bevat helaas kippeneiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de zadenburger bevat helaas tarweproducten, dus no go.

De vleesvervangers van GoodBite worden wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo, Deen en Sligro.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Zadenburger van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: Zadenburger van GoodBite
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Zadenburger van GoodBite!
Author