Zoet

Herfstige vegan perentaart

Herfstige vegan perentaart

Nu de peren net vers zijn geplukt van de bomen is het de ideale tijd voor een perentaart! Wij maakten een herfstige vegan perentaart met karamel en pecannoten om je vingers bij af te likken. Deze vegan perentaart is niet alleen heerlijk met een kopje thee tijdens de herfstige dagen, maar ook geweldig in combinatie met een bolletje vanille-ijs als dessert voor de feestdagen! Krijg jij al trek? Lees snel verder!

Bali: Jaja Wajik

Bali: Jaja Wajik

Wij waanden ons onlangs helemaal in de Indonesische sferen toen het kookboek ‘Bali’ bij ons op de mat lag. Een kookboek vol met het lekkerste uit de Indonesische keuken met daarnaast informatie over het eiland Bali. Een super leuk en informatief boek met heerlijke recepten. Vandaag mogen wij één van deze recepten met jou delen, namelijk Jaja Wajik. Dit is een recept voor kleefrijst met pandan wat een zoete lekkernij is volgens de traditionele Balinese bevolking.

Chocoladechip koekjes met matcha

Chocoladechip koekjes met matcha

Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Eerder deden wij dit al in dit recept door de bouillon in tomatensoep te vervangen door thee. Wij gingen wederom de uitdaging aan en maakten chocoladechip koekjes met matcha van Evans & Watson. Wij gebruikten matcha met ceremoniële kwaliteit, dat de hoogste kwaliteit biedt in het beschikbare aanbod van matcha. Deze is minder bitter dan een premium of culinaire matcha, perfect voor in koekjes dus!

Gebak met groenten: Nutellabrownies met champignons

Gebak met groenten: Nutellabrownies met champignons

Gebak met groenten is het bakboek van Vegamuze waarin je wordt meegenomen in wereld van bakken met groenten. Tijdens het doorbladeren van het kookboek bleven wij hangen op een pagina met de meest heerlijk uitziende brownies.  Vegamuze combineert in dit recept ieders favoriet – Nutella – met een bijzonder ingrediënt: de champignon. Wij worden hier helemaal enthousiast van en delen dit recept daarom ook met jou! Benieuwd geworden naar deze smaakcombinatie? Lees hier hoe je ze zelf kunt maken!

Appeltjes uit de oven

Appeltjes uit de oven

De herfst gaat alweer bijna beginnen! We weten niet hoe het met jou zit, maar bij dit seizoen denken wij altijd aan oranje blaadjes, de smaak van kaneel en versgebakken appeltaart. Om aan deze appeltaart craving te voldoen, zonder onszelf misselijk te eten met daadwerkelijke appeltaarten, hebben wij een leuk recept voor jou: appeltjes uit de oven uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Let’s go!

Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke worteltaart.

Vegan boterkoek met citroen

Vegan boterkoek met citroen

Heb je zin om wat te bakken, maar geen zin om veel moeite te doen? Dan is deze boterkoek perfect voor jou. Je bent zelf een kwartiertje bezig en daarna doet de oven het werk. Bonus: deze heerlijke boterkoek is ook nog eens vegan!

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Wij maakten een fantastisch broodje voor bij de koffie of thee. Na het maken van deze zoete koffiebroodjes ruikt je keuken overheerlijk. De broodjes zijn gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Wij decoreerden ze met glazuur om ze nog wat mooier en lekkerder te maken. Oh, en ze zijn ook nog eens helemaal lactosevrij!

Clafoutis met frambozen

Clafoutis met frambozen

Voor de mensen die clafoutis nog niet kennen: het is een Frans gebakje met kersen en een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Het wordt vooral gegeten als nagerecht, en is heel erg makkelijk om te maken. Wij maakten een clafoutis met frambozen in plaats van kersen, en wat ons betreft is deze variant zeer geslaagd!