door Daniëlle Van Kampen | 17 jan 2021 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Top 5 lijstjes, Zoet |
Yes, het is zondag! We mogen nog even genieten van het weekend en daarom is het tijd om te bakken. Ben jij ook zo’n fan van pannenkoeken met een twist? Nu het wat kouder is en we nog veel binnen zitten, kan je je extra uitsloven in de keuken met deze overheerlijke recepten. Ben je al benieuwd welke recepten we voor jou op een rijtje hebben gezet? Dan is deze top 5 er zeker een die je moet uitproberen! Zie hier onze zondagse top 5: pannenkoeken!
door Romy Kok | 23 dec 2020 | Feestdagen, Kookboeken, Recepten, Zoet |
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten voor de decembermaand. Vandaag een recept uit het bakboek Strooigoed: kerstkransjes!
door Lieske van der Waals | 16 dec 2020 | Adv, Recepten, Vegan, Zoet |
Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit tropische dessert sluit je het kerstdiner feestelijk af. Naast dat het er mooi uitziet, staat het ook binnen een handomdraai op tafel. Zo kun je ultiem genieten van het (beperkte) gezelschap! Het dessert: vegan Eton Mess met mango-kokosmousse, hazelnotencrumble en passievrucht mét zelfgemaakte vegan merengue!
door Sanne Romp | 13 dec 2020 | Feestdagen, Zoet |
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag delen we het recept voor een feestelijke Baked Alaska. Hiermee spelen we een klein beetje vals, het gerecht komt namelijk uit Amerika. Maar dit recept vinden wij heel erg goed passen bij Antartica!
door Lieske van der Waals | 5 dec 2020 | Recepten, Zoet |
Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen. Vandaag het dessert: krokante rozemarijn-sinaasappel koek!
door Sien van Tol | 29 nov 2020 | Feestdagen, Recepten, Top 5 lijstjes, Zoet |
Vol verwachting klopt ons hart… Sinterklaas is in het land! Binnenkort is het pakjesavond en tijdens ’t heerlijk avondje zijn natuurlijk niet alleen de cadeautjes belangrijk. Ook het strooigoed mag niet vergeten worden! Hoe leuk is het om deze Sinterklaas snacks zelf te maken? Hier vind je onze favoriete recepten!
door Sanne Romp | 28 nov 2020 | Recepten, Zoet |
Het is bijna 5 december en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij zijn de keuken in gedoken en hebben het perfecte recept voor gevulde speculaas voor je.
door Sanne Romp | 28 nov 2020 | Recepten, Zoet |
Spijs kun je natuurlijk zo in de supermarkt kopen, maar wist je dat het eigenlijk ook heel erg makkelijk is om zelf te maken? Vandaag laten we zien hoe je amandelspijs kunt maken. Het amandelspijs wat wij hebben gemaakt is helemaal vegan. En naast de ‘klassieke’ spijs hebben we ook nog twee andere variaties gemaakt! Probeer die met gember en citroen bijvoorbeeld eens in gevulde speculaas of in een kerststol.
door Lauren Kreijger | 24 nov 2020 | Recepten, Zoet |
Met lokale seizoensproducten kan je de lekkerste gerechten op tafel toveren. Kijk maar naar deze pannenkoekentaart uit kookboek Lekker lokaal! ‘Of je ‘m nu als ontbijt, lunch, hoofdgerecht of nagerecht eet – pannenkoekentaart kan altijd!’
door Lauren Kreijger | 21 nov 2020 | Recepten, Zoet |
Bij het kiezen van de recepten voor haar boek, heeft Natascha van der Stelt voor een lekkere en gevarieerde selectie gezorgd. Van koekjes recepten uit het jaar 1500 tot het jaar 1900! In dit boek kom je koekjes tegen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Vandaag delen wij een klassieker die je waarschijnlijk wel kent: krakelingen! Wil je meer weten over Het Nederlandse Koekjesboek, lees dan ook eens onze review.
door Enza Bom | 9 nov 2020 | Recepten, Zoet |
Deze mascarpone-vijgentaart ziet er heerlijk uit én is ontzettend lekker. Dat wordt smullen! #Staypositive en bak erop los!
door Enza Bom | 8 nov 2020 | Recepten, Zoet |
Een heerlijke vegan appeltaart met vers geklopte slagroom, klinkt dat niet als muziek in de oren? Bak erop los en #staypositive met dit recept om van te smullen!