Sakura kersen-pistachecake

Sakura kersen-pistachecake

Zou jij elke dag wel een smoesje willen bedenken om iets heerlijks te bakken? In het boek ‘Elke dag Bakdag’ heeft Jayne Jubb deze vast voor je klaarstaan! Deze kersen-pistachecake geeft je een vervroegd lentegevoel. De kersenbloesem in Japan, ook wel ‘sakura’ genoemd, doet Jayne denken aan de lente. Deze bloesem groeit uiteindelijk uit tot heerlijke kersen. Deze kleurrijke taart is echt een plaatje en is rijkelijk bestrooid met vruchten en het groen van de bladeren zie je weerspiegeld in de pistachenoten. Daarnaast kun je deze cake ook glutenvrij maken (zie tip) en bevat dit baksel weinig suiker, zodat je zeker geen schuldgevoel krijgt na het eten van deze cake! 

Lees meer
Witte chocolademousse met champagne, rode bessencoulis en pistache

Witte chocolademousse met champagne, rode bessencoulis en pistache

Dit zoete dessert is de perfecte afsluiter van een dinertje voor één, twee of voor een groep. Verwen jezelf en/of geliefde(n) met deze heerlijke mousse van witte chocolade met champagne, rode bessencoulis en pistache. Geef gehoor aan je zoete cravings of maak indruk op je partner of vrienden door dit toetje zelf voor ze te maken. Lees snel verder hoe je dit doet, gelukkig is het helemaal niet ingewikkeld!  

Lees meer
Saffraan rijstpudding

Saffraan rijstpudding

De Perzische keuken is wellicht niet een keuken waar jij vaak uit kookt, maar zeker het proberen waard. Deze keuken is erg divers en kent in elke regio in Iran zijn eigen specialiteiten. In het kookboek ‘Parisa’s Persian Kitchen’ vertelt Parisa Nobakht je alles over deze heerlijke keuken. Iraniërs vieren graag vreugdevolle gebeurtenissen met zoete lekkernijen, zoals met dit toetjesrecept voor een saffraan rijstpudding. Heb jij binnenkort iets te vieren en wil jij een nieuwe keuken ontdekken? Lees hier het recept!

Lees meer
Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Hij is alweer een tijdje in ons land en vandaag vieren we de memorabele dag van deze goed heiligman. Wij hebben daarvoor speciaal voor jullie een top vijf van vegan Sinterklaas recepten gemaakt om vandaag lekker van te kunnen genieten. Let op: het laatste recept met kruidnoten is niet vegan, maar de roomboter en chocolade kunnen makkelijk vervangen worden door plantaardige producten. Lees snel verder!

Lees meer
Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Perfect voor Sinterklaas: vegan gevulde speculaas

Het is bijna 5 december en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij zijn de keuken in gedoken en hebben het perfecte recept voor gevulde speculaas voor je. Eerder lieten we al zien hoe je zelf amandelspijs kunt maken en dat recept sluit helemaal aan bij de gevulde speculaas. Want gevulde speculaas is eigenlijk niets meer dan twee plakken speculaas met amandelspijs ertussen. En die combinatie is fantastisch!

Lees meer
Top 5: Recepten met seizoensfruit

Top 5: Recepten met seizoensfruit

De maand november staat alweer voor de deur. Juist in deze koude, donkere maanden is het goed genoeg en gevarieerd fruit te blijven eten. Door te kiezen voor het seizoensfruit van de maand (o.a. sinasappel, appel, banaan, kiwi, mandarijn, druif en peer) ben je ook nog eens duurzamer  en goedkoper uit. Ter inspiratie hebben wij 5 recepten voor je uitgezocht met hierin het seizoensfruit van november!

Lees meer
Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi

Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi

Heb jij een dagje vrij? Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Maak bijvoorbeeld deze volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi! Een lekker én gezond ontbijt of een verantwoord tussendoortje, deze volkoren muffins zijn perfect om jouw immuunsysteem mee te boosten. Ga jij ze ook maken?

Lees meer