Brasserie Petanque: een zondag in San Telmo
Isabel Boerdam

Brasserie Petanque: een zondag in San Telmo

zondag 27 oktober 2013
San Telmo is nog een van die geweldige wijken in Buenos Aires met een geheel eigen sfeer en dynamiek. Als Palermo Soho een beetje de Pijp is, dan is San Telmo de Jordaan met iedere zondag een heerlijke markt die de hele stad doorkruist en gevuld is met bijzondere snuisterijen en muzikale gezelligheid. In het midden van dit alles bevind zich de typisch Franse Brasserie Petanque.

San Telmo Markt
De zondagse markt van San Telmo begint in Calle Defensa bij Plaza Mayo en loopt oneindig lang door. Het is een sociale gelegenheid waar naast de vele toeristen ook de Porteños en Porteñas van hun zondag genieten. Het is een levendigheid van jewelste met een diversiteit aan straatmuzikanten, tango-dansers, straateten, souvenirs en hebbedingetjes maar ook bijzondere en unieke fashionitems. Sommige bezoekers zijn er echt om iets te kopen, maar de meesten genieten van de sfeer en laten zich meeslepen door de stroom van mensen benieuwd wat ze zullen zien, horen, ruiken en proeven. Een belevenis die je niet gemist mag hebben.

Brasserie Petanque
Midden in deze gekte op een hoekje van de straat bevindt zich Brasserie Petanque. Een echte, ouderwetse Franse brasserie helemaal in stijl met de wit-zwart geblokte vloer, de vele spiegels, de sfeervolle lampjes, het eenvoudige interieur en de stijlvolle obers. Vanaf het terras heb je een uniek uitzicht op de markt. De ideale plek om mensen te kijken, je te verwonderen en te lachen. De kaart is traditioneel en dus vrij vissig en vlezig, maar de risotto’s zijn fantastisch en ook hebben ze goede salades. Verder is het terras ook al heel geschikt voor alleen een drankje om je benen te laten rusten na de pantoffelparade en even te ontspannen aan de immense drukte. Met het uitzicht vanaf Brasserie Petanque geniet je van de zondag in San Telmo op haar best!

Meer Buenos Aires
Dit was alweer de laatste hotspot in Buenos Aires. Deze selectie doet enkel recht aan haar diversiteit, aan haar vele gezichten, haar flair en uniciteit maar zeker niet aan alles wat Buenos Aires te bieden heeft. Zo kan je prachtig chique dineren op de veranda of in de tuin van het Alvear Palace Hotel in Recoleta. Daarnaast zijn er diverse traditionele Parilla’s, zoals La Chacra, waar je zeker een keer geweest moet zijn om Buenos Aires echt te leren kennen. Ook moet je beslist een keer Empenada’s geprobeerd hebben en Chimichurri, de saus die gebruikt wordt voor gegrild vlees maar ook fantastisch smaakt op een broodje. En verder moet je gewoon verdwalen, je laten verleiden door Buenos Aires en je eigen hotspots toevoegen aan mijn lijst. Laat je me ze weten? Want Buenos Aires is nog niet van mij af.

Brasserie Petanque, Defensa 595 Buenos Aires, +54 11 4342 7930, www.brasseriepetanque.com

     


     


     


 

     

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.