

- 02 February 2025
Tofu recepten: 16 heerlijke recepten
Tofu is een goede, eiwitrijke vleesvervanger op basis van soja
- Karlijn Swaen
Tofu is een van de meest veelzijdige en populaire ingrediënten in de vegetarische keuken. Op deze 'How to Tofu'-pagina van De Hippe Vegetariër vind je alles wat je moet weten over dit eiwitrijke wonder. Of je nu een tofu-beginner bent of een grote liefhebber, we hebben alle tips & tricks voor je op een rijtje gezet.
Leer hoe je tofu perfect bereidt, van krokant bakken tot marineren voor ultieme smaak. Met handige tips zorgen we ervoor dat je nooit meer worstelt met een waterige of smaakloze tofu. Onze uitgebreide collectie recepten laat je zien hoe je tofu kunt gebruiken in verrassende gerechten: van heerlijke Aziatische wokgerechten tot smeuïge spreads en zelfs desserts.
Daarnaast duiken we in de achtergrond van tofu: wat is het precies, hoe wordt het gemaakt, en welke soorten zijn er? Neem ook vooral een kijkje tussen de video's op deze pagina. Hierin laten we je verschillende manieren van tofu bereiden zien, én duiken we iets dieper in de verschillende soorten tofu!
Laat je inspireren en ontdek waarom tofu een onmisbaar ingrediënt is voor iedere vegetarische keuken. Veel kookplezier!
Tofu is een goede, eiwitrijke vleesvervanger op basis van soja
Je hebt vast en zeker wel eens tofu zien liggen tussen de plantaardige producten in de supermarkt
Tofu is een geliefd ingrediënt in zowel de Aziatische keuken als in Westerse gerechten
Tofu is een veelzijdig ingrediënt dat perfect past in allerlei gerechten, van roerbakschotels tot salades en soepen
Wellicht heb jij het al voorbij zien komen, maar er is een nieuwe bereidingswijze voor tofu
Tofu met ei is misschien niet de eerste combinatie waar jij aan denkt, maar dit is zo ontzettend lekker
Het is alweer veel te lang geleden dat wij een nieuw lasagne recept met je hebben gedeeld en toen we laatst in de keuken wat aan het expirementeren waren kwamen we op dit recept: een lasagne met tofu en spinazie
Detox smoothies zijn niet meer weg te denken uit smoothieland
Op zoek naar een snelle, kleurrijke en gezonde maaltijd
Een frisse, smaakvolle maaltijd die je laat dansen omdat het zo lekker is – dat is precies wat deze Aziatische noedelsalade met gepaneerde tofu met je doet
Wie zomer in Zuid-Frankrijk zegt, zegt clafoutis
Dit vegan recept voor Sambal goreng tahu kentang, oftewel kruidige gebakken tofu (tahu) met aardappel, is afkomstig uit het kookboek 'Vega Blauw' van het Indonesische restaurant 'Blauw'
Gisteren deelden wij al een recept voor typisch Spaanse vegetarische tapas, met onder andere patatas bravas
Wist je dat brood één van de meest verspilde voedselproducten in Nederland is
Slowcooken, ook wel bekend als langzaam koken, is een kooktechniek waarbij gerechten gedurende een langere tijd op een lage temperatuur worden bereid
Wij koken met veel plezier en liefde recepten van andere foodies
Deze wraps van onze gastblogger Joris de Kock combineren pittige tofureepjes en licht verkoolde paprika's, gewikkeld met sla, ingelegde uien en sriracha-mayo, voor een smaakvolle maaltijd