Over De Hippe Vegetariër

Isabel Boerdam met Pompoen

Isabel Boerdam met Pompoen Isabel Boerdam

De Hippe Vegetariër is al sinds 2013 het grootste vegetarische platform van Nederland voor én door hippe vegetariërs. Als negenjarig meisje begreep Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, ineens dat de stukjes gehakt in haar lievelingspasta Bolognese afkomstig waren van een koe, waarna zij besloot geen dieren meer te willen eten. Tot haar twintigste stelde het vegetarische eetpatroon van Isabel niet veel voor. Ze maakte veelal gerechten die op smaak werden gebracht met kaas of andere zuivelproducten. Veel te eentonig én te vet. Isabel wilde leren gezonder en creatiever vegetarisch te koken. Hier begon dan ook haar ontdekkingsreis!

Binnen een halfjaar was het Isabel gelukt om zichzelf een compleet andere eetstijl aan te meten: het eerste blik kikkererwten werd geopend en de eerste zoete aardappel werd geroosterd in de oven. Ze experimenteerde met tientallen recepten en las zoveel mogelijk over vegetarisch voeding. Er ging een wereld aan kennis, nieuwe ingrediënten en smaken voor haar open, waarom had ze dit niet eerder ontdekt? Dit móest ze delen met de wereld! En zo werd op 2 september 2013 De Hippe Vegetariër geboren. Omdat ‘hip’ en ‘vegetarisch’ toen nog tegenstellingen waren en Isabel wilde laten zien hoe vegetarisch eten, gezond en duurzaam leven en lekker in je vel zitten allemaal bij elkaar horen. Sindsdien is De Hippe Vegetariër uitgegroeid tot een inspirerend platform voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die van lekker eten houdt.

Op dit moment wordt De Hippe Vegetariër gerund door een enthousiast team, waar Isabel nog steeds onderdeel van uit maakt. Wij houden ons bezig met receptontwikkeling, het bezoeken nieuwe vegetarische hotspots, het testen van de nieuwste producten op de markt en het ontrafelen van gezondheidsfeiten en fabels. Alles wat wij de moeite waard vinden, delen wij online met jou.

Laat je verrassen door de vega keuken!

PS. Meer inspiratie? Met meer dan 150 recepten laat Isabel in Vegabijbel de oneindige mogelijkheden van de vegetarische keuken zien.