Het is vandaag carrot cake dag! Daarom hebben wij vandaag een heerlijk recept met wortel voor je. Wat schreeuwt er nou meer comfort food dan een heerlijke romige stoof? Wij delen vandaag deze hartverwarmende Midden-Oosterse wortelstoof met sticky hazelnoten. En wist je dat deze romige stoof helemaal plantaardig is? Dat komt mede door de nieuwe Blue Band 100% plantaardige kookroom! Deze kookroom is 100% plantaardig, en 100% lekker romig. Dat is pas comfort food!
Blue Band 100% plantaardige kookroom
Bij comfort food denk je natuurlijk meteen aan romige, verzadigende gerechten, gemaakt met bijvoorbeeld room en kaas. Niet bepaald de gerechten die makkelijk plantaardig te maken zijn. Maar nu gelukkig wel! Met de introductie van de Blue Band 100% plantaardige kookroom maakt Blue Band het je nog makkelijker om ook comfort food gerechten plantaardig te maken. Van oudsher weet Blue Band natuurlijk als de beste hoe romig moet smaken. Deze plantaardige kookroom heeft een milde smaak, en schenkt en kookt net als kookroom van zuivel. Het bindt goed en schift niet bij verhitting. Kan dus perfect gebruikt worden in koude en warme gerechten, zoals ook bij deze heerlijke romige wortelstoof, je proeft het verschil namelijk écht niet!
Ingrediënten Midden-Oosterse wortelstoof
voor 4 personen
2 uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 verpakking Blue Band 100% plantaardige kookroom
1 blik (400g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
500 g worteltjes
500 ml groentebouillon
2 el Blue Band Iedere dag vloeibaar
1 el agavesiroop
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
15 g verse koriander, grofgehakt
voor de sticky hazelnoten
40 g hazelnoten
1 flinke theelepel agavesiroop
1 el Blue Band Iedere dag vloeibaar
snuf zeezout
serveertip: lekker met Turks brood!
Bereidingswijze
- Verhit de Blue Band Iedere dag vloeibaar in een braadpan. Snijd 100 gram van de worteltjes fijn, en bak dit vervolgens samen de ui minstens 10 minuten totdat deze glazig is geworden. Voeg dan ook de knoflook, agavesiroop en de specerijen toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens de rest van worteltjes toe samen met de kikkererwten en de groentebouillon. Zet het vuur laag en laat dit een halfuurtje pruttelen. Kookt de saus te ver in? Voeg dan wat extra bouillon toe.
- Voeg nu ook de Blue Band 100% plantaardige kookroom toe en laat het mengsel al roerend een beetje indikken.
- Maak ondertussen de sticky hazelnoten: verwarm een klein pannetje op middelhoog vuur en doe hier de Blue Band Iedere dag vloeibaar en de agavesiroop in. Voeg nu de hazelnoten toe en bak dit 2-3 minuten totdat ze goudbruin worden. Laat ze daarna iets afkoelen.
- Garneer de Midden-Oosterse wortelstoof met de sticky hazelnoten en verse koriander. Eet smakelijk! 😉
Ga jij dit recept proberen? Wat is jouw favoriete vegan comfort food recept? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Heerlijk! en zo makkelijk te maken.
Hi Ann,
Dank je wel! Goed om te lezen dat dit recept in de smaak valt en makkelijk te maken is voor je! 🙂
Groetjes,
Daniëlle