Tortilla bowls met Mexicaanse groenten en ei
Karlijn Swaen

Tortilla bowls met Mexicaanse groenten en ei

maandag 18 september 2023
Het werd wel weer eens tijd voor een heus tortillafeestje in onze keuken! Dit keer stonden er smakelijke tortilla bowls op het menu. Met de verrukkelijke groente tortilla's van Santa Maria in de hoofdrol, was het een feest van kleur en smaak. Deze groente tortilla's maken het niet alleen simpel om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten, maar bieden ook een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen. In dit recept delen we graag ons enthousiasme met jou, samen met een heerlijk recept dat je absoluut moet proberen. Zo zal jij je tortilla's eens op een iets andere manier eten dan normaal! Kook jij met ons mee?

 

Ingrediënten


voor vier tortilla bowls
4 Santa Maria Tortilla wortel of biet
4 eieren
2 jalapeño pepers
1 zak (400 g) Mexicaanse wokgroente
200 g Santa Maria Chunky Wrap Salsa
25 g Santa Maria No Salt Added Seasoning Mix

voor de yoghurtdressing
1 teentje knoflook
5 g koriander, peper
125 ml sojayoghurt

 

Bereidingswijze tortilla bowls  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Maak de tortilla’s vochtig met een mengsel van water en olijfolie. Stop ze in een kommetje zodat de tortilla's deze vorm aannemen. Zet vervolgens dit kommetje op een bakplaat. Let op dat het een ovenbestendige kom is! Schuif de bakplaat in een op 200 graden voorverwarmde oven voor 12 minuten.

  3. Bak in de tussentijd de Mexicaanse wokgroenten gaar met de Santa Maria No Salt Added Seasoning Mix. Roerbak in een andere pan de eieren.

  4. Snijd de jalapeño pepers in plakjes en verwijder indien gewenst de zaadlijsters.

  5. Maak de yoghurtdressing door alle ingrediënten te mixen.

  6. Haal de tortilla bowls uit de oven en vul deze met de groente, de eieren, Chunky Wrap Salsa en jalapeño pepers. Besprenkel met de yoghurtdressing en eet smakelijk! Wil je een meer vullend maken? Voeg dan nog gekookte rijst toe!


Heb jij deze tortilla bowls met de groente tortilla's van Santa Maria gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met groente tortilla's? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.