Gevulde pompoen met paddenstoelen, kikkererwten en hoemoes ras el hanout
Bibian Berkhout

Gevulde pompoen met paddenstoelen, kikkererwten en hoemoes ras el hanout

donderdag 30 november 2023
Inspiratie nodig voor de feestdagen? Of gewoon op zoek naar een hartverwarmende maaltijd? Geen zorgen, we've got you covered! Met dit smaakvolle gerecht tover jij voor welke gelegenheid dan ook een feestje op tafel, én een lach op het gezicht van jouw gasten. Dit gerecht met pompoen, Hoemoes met Ras el Hanout en kikkererwten met paprikapoeder zit bomvol warme smaken. Klaar om te genieten van dit feestelijke maal?


Ingrediënten


voor 4 personen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 flespompoen, gehalveerd over de lengte
1 verpakking Maza Hoemoes Ras el Hanout
1 ui
400 g paddenstoelenmix
250 g kikkererwten
100 g boerenkool
100 g suiker
50 g pecannoten
1 tl paprikapoeder
olijfolie
zout en peper 


Bereiding



  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Verwijder de zaden van de pompoen en snijd het vruchtvlees diagonaal in. Leg de flespompoen helften op een bakplaat, wrijf ze royaal in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

  3. Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak 45-50 minuten, tot de flespompoen gaar en goudbruin gekleurd is.

  4. Giet het vocht uit de kikkererwten en spoel af. Mix samen met de paprikapoeder, olijfolie en zout en peper in een kom. Doe de kikkererwten 25 minuten voordat de pompoen klaar is bij de bakplaat met de pompoen en bak mee.

  5. Rooster de pecannoten in een koekenpan voor 3-5 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg hierna de suiker toe aan de pan en laat deze karamelliseren, roer kort zodat de pecannoten omhuld zijn met karamel en laat vervolgens afkoelen.

  6. Voeg de ui, knoflook en de olie toe aan een ruime hapjespan en bak op middelhoge temperatuur tot deze glazig is. Voeg vervolgens de paddenstoelenmix toe en bak nog 7-10 minuten, totdat deze gaar en goudbruin gekleurd zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Roer driekwart van de boerenkool door de paddenstoelen en bak 2 minuten mee. Rooster de overige boerenkool nog 5 minuten mee in de oven.

  8. Verdeel de paddenstoelen met de boerenkool over de pompoen, schep hier vervolgens de kikkererwten overheen en maak af met een aantal flinke lepels van de Maza Hoemoes Ras el Hanout. Garneer met de geroosterde boerenkool en serveer direct.  


 

Heb jij deze gevulde pompoen gemaakt? Of heb jij een ander gerecht gemaakt met de Maza Hoemoes Ras el Hanout? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.