Vegan rijst bowl met shredded tofu
Karlijn Swaen

Vegan rijst bowl met shredded tofu

vrijdag 06 januari 2023
Wellicht heb jij het al voorbij zien komen, maar er is een nieuwe bereidingswijze voor tofu! In plaats van het snijden of kruimelen, zijn we tegenwoordig massaal ons blok tofu aan het raspen. Wij konden natuurlijk niet achter blijven en delen vandaag het recept voor een rijst bowl met shredded tofu. Ga jij dit proberen?

Ingrediënten
voor 4 bowls
2 baby paksoi, gehalveerd in de lengte
300 g zilvervliesrijst
250 g peulen, puntjes en eventuele draadjes verwijderd
200 g winterpeen, geraspt
60 g cashewnoten, grof gehakt
zonnebloemolie

voor de shredded tofu
1 teentje knoflook, geperst
300 g stevige tofu, uitgelekt
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 el gembersiroop

voor de pinda-limoen dressing
1 limoen, gehalveerd
2 el pindakaas
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el gembersiroop
1 tl agavesiroop

Bereidingswijze
1. Dep de tofu droog met een stuk keukenpapier en rasp in dunne reepjes. Doe de tofureepjes in een kom, voeg de rest van de ingrediënten voor de shredded tofu toe en hussel het geheel door elkaar.
2. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak de tofu 10 minuten of totdat deze knapperig is geworden. Kook ondertussen de peulen 2-3 minuten in ruim kokend water, giet af en zet apart.
4. Verhit opnieuw zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de paksoi 3 minuten met de binnenkant naar beneden.
5. Knijp de helft van de limoen uit in een kom en snijd de andere helft in partjes. Meng alle ingrediënten voor de pinda-limoen dressing in een kom.
5.  Verdeel de rijst, paksoi, winterpeen, peultjes en shredded tofu over vier kommen. Garneer met de gehakte cashewnoten, de limoenparten en de pinda-limoen dressing en serveer direct. 

Heb jij je tofu al eens geraspt? Of heb je een ander lievelingsrecept met shredded tofu? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd.

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.