Print Friendly, PDF & Email
4.4/5 - (5 stemmen)

Tofu met ei is misschien niet de eerste combinatie waar jij aan denkt, maar dit is zo ontzettend lekker! Vandaag delen we een recept voor spicy tofu met ei uit het kookboek ‘Tofu‘ van Emma de Thouars. Dit recept is geïnspireerd op de traditionele Chinese keuken en zit vol met smaak en is lekker pittig! Krijg je al trek? 😉

Ingrediënten
voor 3 personen
3 teentjes knoflook, gepeld
2 eieren
2 bosuien, in ringen
500 g zachte tofu
2 el lichte sojasaus
2 el plantaardige oestersaus
1 el sambal oelek
1 el zwart azijn
1 tl kristalsuiker
1 tl maizena
3 cm gember, fijngesneden
zonnebloemolie
zout

Bereidingswijze
1. Snijd de tofu over de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter.
2. Kluts de eieren in een diep bord en haal de tofu er voorzichtig doorheen zonder dat de tofu breekt, zodat de plakjes aan alle kanten bedekt zijn.
3. Verhit een grote scheut zonnebloemolie in een wok of koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de tofu in 4 minuten totdat de goudbruin is geworden. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier.
4. Veeg de pan schoon en verhit er nieuwe zonnebloemolie in op middelhoge temperatuur. Fruit de knoflook, gember en het witte gedeelte van de bosui voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de sambal oelek toe. Bak deze één minuut mee en voeg dan de sojasaus, zwarte azijn, plantaardige oestersaus en kristalsuiker toe.
5. Meng de maizena met 100 milliliter water tot een slurry en voeg toe aan de pan. Doe de tofu terug in de pan en schep voorzichtig om zodat de tofu niet breekt. Laat de saus drie tot vijf minuten pruttelen tot hij grotendeels is ingedikt en de saus in de tofu is getrokken. Proef en breng op smaak met zout. Garneer met de overgebleven bosui.

Heb jij dit gerecht nu ook gemaakt? Of een ander recept uit het kookboek ‘Tofu‘. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

bol.com | Libris
Emma de Thouars
€23,99 | Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9 78903 8811840

Tofu

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spicy tofu met ei
Published On
Preparation Time
Total Time