Dit vegan recept voor kruidige gebakken tofu (tahu) met aardappel is afkomstig uit het kookboek ‘Vega Blauw‘ van het Indonesische restaurant ‘Blauw’. Donni Setiawan Suganda is de chef die dit recept voor het kookboek heeft gedeeld. Lees snel verder!
Ingrediënten
voor 4 personen
10 sjalotten, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngesneden
5 peteh bonen
2 rode puntpaprika’s, in blokjes
1 tomaat, in blokjes
1/4 groentebouillonblokje
350 g tahu (tofu), in blokjes van 2×2 cm
200 g aardappels, geschild en in blokjes van 2×2 cm
200 g rijst
250 ml water
2 el suiker
2 tl tamarindepasta
1 tl zout
zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een wok pan op hoge temperatuur en bak de tofublokjes totdat ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
2. Verhit opnieuw zonnebloemolie in de wok pan op middelhoge temperatuur. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe en bak de aardappelblokjes voor 5-7 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Schep ook de aardappelblokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
3. Bereid de rijst volgens de instructies van de verpakking.
4. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de sjalotten, knoflook en peteh bonen 3-5 minuten totdat deze beginnen te geuren, schep regelmatig om. Voeg de paprika en tomaat toe en bak 3 minuten mee, schep weer regelmatig om.
5. Voeg het water, het zout, de suiker, het groentebouillonblokje en de tamarindepasta toe en roer goed door. Laat het mengsel op lage temperatuur pruttelen tot er een saus vormt. Voeg de tofu en aardappelblokjes toe en schep goed door.
7. Verdeel het tofumengsel over de borden en serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Vega Blauw‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Vega Blauw
Bol.com | Libris
Restaurant ‘Blauw’
TERRA
ISBN: 9789089899255
€29,99
0 reacties