Dit vond ik de meest verrassende variatie van de rode biet. Een burger! Ik heb diverse recepten getest en ben zo op mijn eigen ideale rode bietenburger uitgekomen. Een bijzondere ‘vleesvervanger’ voor de vegetariër, zonder de eieren ook voor veganist en zelfs voor de openhartige vleeseter. Het proberen waard!
Ingrediënten
Voor
personen
Wat heb je nodig?
Put everything on your list
Extra:
Combineer met een frisse salade of ouderwets op een broodje met garnituur zoals tomaat, avocado, komkommer, mango of wat jij lekker vindt.
Hoe maak je deze bietenburgers?
Schil de bieten en snij in stukken evenals de tofu. Ontdoe de knoflook en de ui ook van hun schil. Doe de bieten samen met de tofu, de rucola, de ui, de knoflook, de eieren en de olijfolie in een keukenmachine tot het een egale massa is. Roer de linzen en de havermoutvlokken erdoor en laat een half uur staan zodat de havermout het vocht kan absorberen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en maak met je handen kleine balletjes van het mengsel. Druk deze plat in de koekenpan en laat op middelhoog vuur aan beide zijden bakken tot ze een beetje bruin kleuren. Combineer met een frisse salade of eet ze als een echte burger op een broodje!
Dank aan Shutterstock voor de mooie foto!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
14 Reacties
wat een aangename verrassing om het recept van deze heerlijke burger on line te ontdekken, ik had al lang zin om deze zaligheid zelf te bereiden. Dank voor het delen.
12:23 19 januari 2024Hi John, Goed om te horen dat je blij bent met dit recept! Veel kookplezier! Liefs, Tessa
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Geweldig recept, pas nog gemaakt. Iets meer havermout toegevoegd en bietjes geraspt. Naar eigen wens en inzicht extra kruiden toegevoegd. Iets langer laten staan zodat de havermout alles goed kon absorberen. Burgers gemaakt en zelfs kleine balletjes, ook erg lekker om mee te nemen voor lunch of bij salade. 100% aanrader dus.
12:23 19 januari 2024Hi Patricia, Wat leuk om te lezen dat het recept voor de rode bietenburgers bij jou is geslaagd! Ga zo door :-) Groetjes, Daniëlle
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wat een leuk recept! De tofoe heb ik vervangen door feta (omdat ik dat toevallig in huis had) en alles is met de hand klein gesneden. Net een tekstje gedaan vanwege de reacties wat betreft het uit elkaar vallen, maar dat is helemaal niet gebeurt. Erg lekker en zeker voor herhaling! Dank je wel.
12:23 19 januari 2024Hoi Karen, wat leuk om te horen dat de burgers zo goed gelukt zijn ook met feta! Zo kan je eindeloos blijven variëren en vooral ook gebruiken wat je in huis hebt liggen :-)
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Nou, waardeloos recept. Het was één grote kliederzooi terwijl ik de hoeveelheden heb aangehouden. Ik raad het iedereen sterk af het te maken.
12:23 19 januari 2024Wat vervelend Hester, we zullen opnieuw naar het recept kijken! Groetjes, Isabel
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.