Neem jij altijd je boterhammen mee naar je werk of school? Zelf lunchen wij op kantoor altijd samen en hebben wij regelmatig leftovers van alle kooksessies, wat een geluk! Heb jij die luxe niet en ben je jouw bruine boterham met kaas inmiddels wel een beetje zat? Dan helpen wij jou graag uit de brand met zes tips voor vegetarisch broodbeleg dat heel makkelijk en snel klaar is. Ideaal om mee te nemen voor tussen de middag!
Boterham met crème Américain, groene pesto en walnoten
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum, rucola, wittewijnazijn, olijfolie en citroensap in een keukenmachine en blend tot een gladde pesto.
Stap 2
Verdeel de SMAECK crème Américain over de boterham en garneer met pesteo en gehakte walnoten. Smakelijk!
Boterham met pittige zwarte bonen spread en feta
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en jalapeño toe en roerbak het geheel 5 minuten.
Stap 2
Doe de zwarte bonen in de blender en voeg de ingrediënten uit de pan toe. Voeg de limoensap, olijfolie en de helft van de koriander toe en blend tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verdeel de pittige zwarte bonen spread over de boterham en garneer met feta en de overgebleven koriander.
Boterham met Greens Velderwten spread, ingemaakte radijs en alfalfa (vegan)
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de radijsjes in een schaaltje en voeg de azijn en mosterdzaad eraan toe. Laat dit 10 minuten staan. Haal de radijsjes uit de azijn en laat kort uitlekken.
Stap 2
Verdeel de SMAECK Greens Velderwten spread over de boterham en garneer met de plakjes komkommer, radijs en de alfalfa.
Boterham met Greens Rode Bieten spread, veldsla en geitenkaas
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de paprika in reepjes.
Stap 2
Snijd de cherrytomaatjes in partjes.
Stap 3
Verdeel de SMAECK Greens Pompoen spread over de boterham en garneer met paprika en cherrytomaatjes.
Boterham met artisjok-witte bonen spread en kiemen (vegan)
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de artisjokharten samen met de witte bonen in de keukenmachine. Maal tot een romige massa. Proef de ‘cream cheese’. Voeg het sap en rasp van de citroen toe, blend nogmaals. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verdeel de artisjok-witte bonen spread over de boterham en garneer met radijskiemen. Smakelijk!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
dat ziet er wel heel goed uit zeg, presentatie en inspiratie.. de combos op de plank, perfect voor de aankomende lente en zomer, pic nics.. mmhh kan niet wachten, dit gaat het worden! ps hoe is het toch mogelijk dat zo weinig restaurants dit op het (lunch) menu zetten ?
11:53 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.