Ontbijten met chocolade? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Granola zelf maken is super makkelijk en leuk om te doen. Plus je weet exact wat erin gaat! Wij kiezen voor gepofte boekweit als graan, zodat deze granola glutenvrij is. En het is daarnaast ook nog eens plantaardig! Varieer lekker met verschillende toppings om je ontbijt elke dag een feestje te laten zijn. Wij kozen dit keer voor banaan, goji bessen en kokosyoghurt. Bak jij deze granola met stukjes chocolade met ons mee?
Zoals gezegd vinden wij het fantastisch om te ontbijten met chocolade. Dit doen wij dan ook het liefst met ons favoriete chocolademerk iChoc. Deze chocolade is gemaakt van fairtrade cacao en alle ingrediënten komen uit Europa om de Co2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Wat iChoc onderscheidend maakt, is hun exclusieve aanbod van plantaardige 'melk' chocolade, die buitengewoon romig en vol van smaak is. Hierdoor tonen ze overtuigend aan dat zuivel niet noodzakelijk is om een verrukkelijke chocolade-ervaring te beleven. Daarnaast is iChoc volledig gewijd aan biologische principes, en wordt hun chocolade gemaakt zonder gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Indien je op zoek bent naar chocolade die zowel overheerlijk als ethisch verantwoord is, is iChoc absoluut het ontdekken waard!
voor 10 porties
2 verpakkingen van jouw favoriete iChoc smaak (verkrijgbaar bij AH)
200 g noten naar keuze, grof gehakt
75 g gepofte boekweit
25 g kokossnippers
4 el maple siroop
3 el kokosolie
2 el cacaopoeder
zout
toppings naar keuze
Ga jij deze granola met stukjes chocolade binnenkort zelf maken? Laat ons weten welke toppings jij graag toevoegt in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
iChoc chocolade
Zoals gezegd vinden wij het fantastisch om te ontbijten met chocolade. Dit doen wij dan ook het liefst met ons favoriete chocolademerk iChoc. Deze chocolade is gemaakt van fairtrade cacao en alle ingrediënten komen uit Europa om de Co2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Wat iChoc onderscheidend maakt, is hun exclusieve aanbod van plantaardige 'melk' chocolade, die buitengewoon romig en vol van smaak is. Hierdoor tonen ze overtuigend aan dat zuivel niet noodzakelijk is om een verrukkelijke chocolade-ervaring te beleven. Daarnaast is iChoc volledig gewijd aan biologische principes, en wordt hun chocolade gemaakt zonder gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Indien je op zoek bent naar chocolade die zowel overheerlijk als ethisch verantwoord is, is iChoc absoluut het ontdekken waard!
Ingrediënten granola
voor 10 porties
2 verpakkingen van jouw favoriete iChoc smaak (verkrijgbaar bij AH)
200 g noten naar keuze, grof gehakt
75 g gepofte boekweit
25 g kokossnippers
4 el maple siroop
3 el kokosolie
2 el cacaopoeder
zout
toppings naar keuze
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de gepofte boekweit, kokossnippers, maple siroop, cacaopoeder, zout en kokosolie en spreid het mengsel uit over de bakplaat.
- Rooster 10 minuten in het midden van de oven tot het geheel goudbruin is. Voeg de noten toe en hussel het goed door elkaar.
- Rooster vervolgens voor nog 5 minuten. Laat de granola afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in stukken.
- Voeg de chocoladestukken en eventueel gevriesdroogd fruit toe aan de granola. Eet de granola met stukjes chocolade met een plantaardige yoghurt of kwark naar keuze. Maak af met wat toppings en eet smakelijk!
Ga jij deze granola met stukjes chocolade binnenkort zelf maken? Laat ons weten welke toppings jij graag toevoegt in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.