Dat wij deze zomer genieten van een staycation, wil niet zeggen dat wij niet kunnen genieten van heerlijke wereldse gerechten. Deze kleurrijke tortillabowls zijn de perfecte zomerse maaltijd. De bowls zien er niet alleen super gezellig uit, maar ze zijn ook nog eens heel gezond. Het is boordevol met vitamines door de mais en avocado en bevat gezonde plantaardige eiwitten door de bonen van Bonduelle. Misschien denk je dat het maken van een tortillabowl moeilijk is, maar het zal je verbazen. Je hoeft de tortilla’s alleen over een kom te leggen in de oven en je hebt binnen 8 minuten zo’n leuke bowl! Wil je na deze versie van dit gerecht vaker tortillabowls maken? Varieer dan met de ingrediënten waarmee je de bowl vult.
Ingrediënten
Voor
personen
Voor de tortillabowls
Voor de koriander-limoensaus
Zo maak je de tortillabowls met crispy mais en koriander-limoensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Stap 2
Begin met de tortillabowls. Smeer met een kwastje een dun laagje olijfolie op één kant van de tortilla en leg deze vervolgens met deze kant in een ovenbestendige kom of bakvorm. Duw de randen wat aan zodat er een kommetje ontstaat. Herhaal dit voor de overige tortilla’s. Bak de tortilla’s 7 minuten in een voorverwarmde oven en laat vervolgens afkoelen totdat deze hard zijn geworden.
Stap 3
Meng de ingrediënten voor de koriander-limoensaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bewaar wat koriander en limoen voor de garnering.
Stap 4
Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verlaag de temperatuur en voeg de Mexicaanse kruidenmix en de zwarte bonen toe. Roer goed door en verwijder van de warmtebron.
Stap 5
Voeg royaal peper toe aan de maïs en grill deze 8-10 minuten in een koekenpan op middelhoge temperatuur.
Stap 6
Verdeel de tortillabowls over de borden en vul deze met de rijst, cherrytomaten, mais, avocado. Maak het af met de koriander-limoensaus. Garneer eventueel met de overgebleven koriander en limoen. Serveer direct.
Heb jij deze tortillabowls met crispy mais en koriander-limoensaus al gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Wil jij weten welke koekenpannen onze favoriet zijn om mee te keuken? Lees dat in dit artikel!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.