

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag knolselderij in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!
https://www.youtube.com/watch?v=tAeBCce4mpU&feature=youtu.be
Ingrediënten
Voor de spaghetti voor 2 personen:
400 g wortelspaghetti
75 g vegetarische spekjes
5 gram verse salie
Voor de saus:
100 g knolselderij
1 ui
125 ml groentebouillon
125 ml room
1/2 citroen
15 g verse peterselie
Bereidingswijze
1. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
2. Hak de ui fijn.
3. Verhit olie in een ruime pan en fruit hierin de ui tot hij glazig begint te worden.
4. Voeg de knolselderij toe en bak een paar minuten mee.
5. Voeg de bouillon, room, sap van de citroen en peterselie toe aan de pan en kook de knolselderij in 20 minuten gaar. Prik in de knolselderij om te zien of deze gaar is.
6. Kook ondertussen de wortelspaghetti 2 minuten in kokend water zodat ze iets zachter zijn en giet af.
7. Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de vegetarische spekjes goudbruin en krokant.
8. Verplaats de knolselderijsaus naar een keukenmachine en blend tot een egale saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
9. Verdeel de wortelspaghetti over de borden, verdeel de saus over de spaghetti en maak af met vegetarische spekjes en verse salie.
Eetsmakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
https://www.youtube.com/watch?v=tAeBCce4mpU&feature=youtu.be
Ingrediënten
Voor de spaghetti voor 2 personen:
400 g wortelspaghetti
75 g vegetarische spekjes
5 gram verse salie
Voor de saus:
100 g knolselderij
1 ui
125 ml groentebouillon
125 ml room
1/2 citroen
15 g verse peterselie
Bereidingswijze
1. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
2. Hak de ui fijn.
3. Verhit olie in een ruime pan en fruit hierin de ui tot hij glazig begint te worden.
4. Voeg de knolselderij toe en bak een paar minuten mee.
5. Voeg de bouillon, room, sap van de citroen en peterselie toe aan de pan en kook de knolselderij in 20 minuten gaar. Prik in de knolselderij om te zien of deze gaar is.
6. Kook ondertussen de wortelspaghetti 2 minuten in kokend water zodat ze iets zachter zijn en giet af.
7. Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de vegetarische spekjes goudbruin en krokant.
8. Verplaats de knolselderijsaus naar een keukenmachine en blend tot een egale saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
9. Verdeel de wortelspaghetti over de borden, verdeel de saus over de spaghetti en maak af met vegetarische spekjes en verse salie.
Eetsmakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.