Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel
Pien Freije

Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

vrijdag 17 november 2023
Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groenten in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!punt

 

Venta del Barón


Wist jij dat de meeste olijfolie helemaal niet duurzaam is? Die van Venta del Barón is dat wel! Bij de productie van de meeste olijfolie wordt namelijk maar 20% van de olijf gebruikt, erg zonde natuurlijk en ook vervuilend voor het milieu. Venta del Barón brengt daar verandering in en verwerkt het afval dat wordt gemaakt, in het productieproces. Hierdoor werken ze circulair. Goed om over na te denken als je een nieuwe fles olijfolie nodig bent!



 

Ingrediënten


voor 4 personen
3 el Venta del Barón olijfolie
6 teentjes knoflook
4 puntpaprika’s
2 venkels, in grove stukken
2 sjalotten, in partjes
300 g bulgur
250 g ricotta
150 g groene olijven, gehalveerd
10 g dille, fijngehakt
10 g peterselie, fijngehakt
5 g tijm, fijngehakt
zout en peper

 

Hoe maak je dit recept?



  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel de puntpaprika’s, venkel, sjalot en knoflooktenen in hun geheel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de Venta del Barón olijfolie, de tijm en wat zout en peper. Bak in het midden van de oven voor 25 minuten totdat de groenten zacht geworden zijn. Voeg de laatste 10 minuten de gehalveerde olijven toe.

  3. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.

  4. Verdeel de bulgur over de borden, gevolgd door de geroosterde groenten. Verdeel wat klodders ricotta over het gerecht en garneer met de dille en peterselie.


Heb jij deze maaltijd met de heerlijke olijfolie van Venta del Barón gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

VET lekker! <3

11:35 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.