De beste vleesvervangers van 2016
Mariëlle van Stek

De beste vleesvervangers van 2016

woensdag 04 januari 2017
Ook dit jaar hebben we weer een hoop vleesvervangers getest. Deze vleesvervangers werden door jullie het beste gelezen in 2016! Staat jullie favoriet er tussen?

Champignon paprika burger Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Goed nieuws is dat ze op dit moment hard bezig zijn om meer 100% plantaardige producten te ontwikkelen. Ideaal voor vegans dus! Sinds kort zijn er dus 3 nieuwe plantaardige burgers op basis van groente in hun assortiment en deze ga ik de komende tijd proeven en testen. Vandaag de laatste, namelijk de champignon paprika burger, 100% vegan!

 

Quinoa boerenkool broccoli bruger Tivall
Groot nieuws van Tivall! Deze maand hebben ze hun re-styling gelanceerd en zijn ze voortaan in de supermarkt onder eigen label te vinden. Dus niet meer onder het huismerk, maar echt een eigen stijl, visie en smaak. Ze willen hun vleesvervangers niet leven in blazen zodanig dat het eigenlijk helemaal geen “vervangers” meer zijn, maar een lekker alternatief voor de maaltijd op basis van groenten. Deze maand lanceren ze gelijk een aantal nieuwe vegan (!) producten in de categorie “veggies”. Deze week testte ik de quinoa boerenkool broccoli burger. De combinatie klinkt in ieder geval super origineel en veelbelovend, zeker voor de foodies onder ons die ook weleens wat nieuws willen!

 

Rode biet falafel Tivall
Groot nieuws van Tivall! Deze maand hebben ze hun re-styling gelanceerd en zijn ze voortaan in de supermarkt onder eigen label te vinden. Dus niet meer onder het huismerk, maar echt een eigen stijl, visie en smaak. Ze willen hun vleesvervangers niet leven in blazen zodanig dat het eigenlijk helemaal geen “vervangers” meer zijn, maar een lekker alternatief voor de maaltijd op basis van groenten. Deze maand lanceren ze gelijk een aantal nieuwe vegan (!) producten waaronder deze falafel & friends, die dus gepaard gaat met rode biet. Eerlijk is eerlijk: vind ik super origineel! Meestal vind je dat soort innovaties niet zo snel in het grote schap, dus goed werk Tivall!

 

Italiaanse carré GoodBite
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’ en daar wordt natuurlijk naar geluisterd! Eerder testte ik al hun zadenburger, notenburger en bonenburger, en deze maand de notenballetjes en braadworstjes en keer op keer was ik blij verrast door deze creatieve varianten. Tijd voor meer dus! Tijd voor meer dus! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Deze week testte ik de Italiaanse Carré van GoodBite. Het risico bij een schnitzel met Italiaanse vulling is dat het resulteert in een plakkerige mozzarella-tomaat combinatie, maar dat is deze keer zeker niet het geval!

 

Pompoen zoete aardappel burger Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Goed nieuws is dat ze op dit moment hard bezig zijn om meer 100% plantaardige producten te ontwikkelen. Ideaal voor vegans dus! Sinds kort zijn er dus 3 nieuwe plantaardige burgers op basis van groente in hun assortiment en deze ga ik de komende tijd proeven en testen. Vandaag ze pompoen zoete aardappel burger, een unieke combinatie in het vleesvervangerschap waar ik enorm benieuwd naar ben!

Wat is jouw favoriete vleesvervanger? En waar combineer je die mee? Laat het ons weten in een reactie op de website of via een berichtje op Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.