Een fijne salade met rode bieten, tofu, erwtjes en dankzij de tahin-citroendressing net even anders dan anders. Heerlijk als voorgerecht, maaltijdsalade of zelfs als hoofdgerecht geserveerd met bruine rijst. Super snel te bereiden en altijd een succes. Wat heb je nodig? Voor de salade: 300 gram gemengde sla naar wens 2 rode bieten (gekookt) bakje tofu 200 gram doperwtjes (bevroren) 2 lenteuitjes 2 eetlepels sojasaus of Tamari (glutenvrij) Voor de dressing: 3 eetlepels olijfolie (kan eventueel ook met water of een combinatie!) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels tahin 1 theelepel honing (of ahornsiroop) zout en peper Voor de garnering: Handvol zonnebloempitten Zet alles op je lijst Extra: Als maaltijdsalade: stukje oerbrood Als hoofdgerecht: bruine rijst Hoe maak je deze fijne bietensalade? Schil de bieten en snij ze in blokjes. Laat de doperwtjes op laag vuur in een koekenpan ontdooien tot ze fris en knapperig zijn, maar niet te warm. Knip de lenteui in ringetjes en bewaar in een bakje. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het citroensap, de tahin, de honing en maak op smaak met zout en peper. Leg de sla op de borden of op een grote platte schaal en meng de eerste helft van de dressing erdoor. Bereid nu de tofu: snij in blokjes en doe in een koekenpan met hete olijfolie, besprenkel met sojasaus en laat de blokjes op middelhoog bakken tot ze lichtbruin kleuren en een beetje krokant worden van buiten. Verdeel nu de bieten, de doperwtjes, de lenteuitjes en de warme tofublokjes over de salade en besprenkel met de rest van de dressing. Garneer met zonnebloempitten. Je bent klaar om te serveren! Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!s
Notities
Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!
In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!
Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken, en hier onze favoriete recepten. Veel kookplezier!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Wat een heerlijke salade! Wij hebben er van genoten. In mum van tijd klaar, verschillende texturen, en de smaken zijn heel mooi afgestemd. Dank je wel!
12:23 19 januari 2024Hi Hilde, Wat leuk om te horen! Erg graag gedaan :-)
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijke salade al was ik de lente uitjes vergeten. Dit komt vaker op tafel.
12:23 19 januari 2024Leuk Julia, ook een van mijn favorieten!
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Mijn vote was al gegeven zonder dat ik er erg in had en ik kon het niet meer ongedaan maken. Ik geloof dat ik nu 2 of 3 sterren heb gegeven. Maar dit recept is 5 sterren waard. Echt héérlijk!!
12:23 19 januari 2024Leuk om te horen Jopie! Vind ik ook :-)
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.