De vogels fluiten weer, de krokusjes piepen uit het gras en het wordt steeds lichter smorgens! Tijd voor een heerlijk voorjaarsrecept. Deze carpaccio is een perfect voorgerecht of lichte lunch. Gezond, snel te maken, lekker fris en verrassend met alle kruiden. Zeker proberen!
Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio:
3 courgettes
2 lenteuitjes
handje zongedroogde tomaatjes
handje pijnboompitten
handje gekruimelde feta (optioneel)
rode peper vlokken (optioneel)
Voor de dressing:
1 bosje platte peterselie
1 bosje basilicum
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
1 theelepel honing
zout en peper
Hoe maak je deze carpaccio?
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en blend tot alles grof gehakt is, maar nog niet gepureerd. Voeg zout en peper toe naar smaak, eventueel nog wat extra olijfolie of balsamico, en laat even staan. Snij de courgettes in dunne ronde plakjes met behulp van een mesje of mandoline. Snij de lenteuitjes fijn en laat de courgette samen met de lenteui weken in de dressing. Snij ondertussen de zongedroogde tomaat fijn, kruimel de feta en rooster de pijnboompitjes. Leg te serveren de courgette op een plat bord, zoals carpaccio, bestrooi met de tomaatjes, feta en pijnboompitten en sprenkel er naar smaak nog wat dressing en rode peper vlokken overheen. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio:
3 courgettes
2 lenteuitjes
handje zongedroogde tomaatjes
handje pijnboompitten
handje gekruimelde feta (optioneel)
rode peper vlokken (optioneel)
Voor de dressing:
1 bosje platte peterselie
1 bosje basilicum
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
1 theelepel honing
zout en peper
Hoe maak je deze carpaccio?
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en blend tot alles grof gehakt is, maar nog niet gepureerd. Voeg zout en peper toe naar smaak, eventueel nog wat extra olijfolie of balsamico, en laat even staan. Snij de courgettes in dunne ronde plakjes met behulp van een mesje of mandoline. Snij de lenteuitjes fijn en laat de courgette samen met de lenteui weken in de dressing. Snij ondertussen de zongedroogde tomaat fijn, kruimel de feta en rooster de pijnboompitjes. Leg te serveren de courgette op een plat bord, zoals carpaccio, bestrooi met de tomaatjes, feta en pijnboompitten en sprenkel er naar smaak nog wat dressing en rode peper vlokken overheen. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Notities
Ben je op zoek naar een vlijmscherpe mandoline, voor de meest dunne snijresultaten? Neem dan een kijkje in dit artikel!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Mmmm heerlijke carpaccio. Dank je wel om je recept te delen. Nancy (Belgie)
12:18 19 januari 2024Hi Nancy, Wat leuk om te horen dat het recept zo in de smaak is gevallen! :-) Groetjes, Robin
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Grote fan van alles wat je maakt! Deze courgettecarapaccio is ' one of my favorites' ... Makkelijk te maken , super gezond, lekker en decoratief
12:18 19 januari 2024Hoi Janneke, bedankt voor je leuke reactie en wat tof dat dit recept onder jouw favorieten valt! :-)
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
In 1 woord: heerlijk
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.