Wilde, eetbare planten zijn helemaal hot. In kookboek 'Het Wildplukboek' word je meegenomen in de wondere wereld van wildplukken en de culinaire mogelijkheden die zich hierdoor aanbieden. Wist je bijvoorbeeld dat de jonge bladeren van brandnetels gegeten kunnen worden? Ze zijn zacht van smaak en zijn te vergelijken met spinazie. De bladeren zijn lekker in stoofschotels, soep of kruideninfusies. Maar ook kun je brandnetelblaadjes gebruiken voor deze heerlijke brandnetelchips! Lees snel verder.
Ingrediënten
1 grote kom jonge brandnetelblaadjes
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
zout en peper
eventueel pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
2. Was en droog de netels, pluk de blaadjes van de stengels.
3. Meng in een kom de overige ingrediënten en doe er de brandnetelblaadjes bij. Zorg ervoor dat ze goed bedenkt zijn met het mengsel.
4. Leg in één laag op bakpapier op een bakplaat. De netels prikken nog steeds, dus wacht nog even met proeven: door het bakken verdwijnen de brandhaartjes.
5. Bak de blaadjes in de oven op tot ze knapperig zijn. hoelang dat duurt, hangt af van de hoeveelheid vocht die ze bevatten; reken op zo'n 25 minuten.
Benieuwd geworden naar 'Het Wildplukboek' of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!
Het Wildpluk boek
bol.com | Libris
Ben Brumagne
25,99 | Lannoo
Ingrediënten
1 grote kom jonge brandnetelblaadjes
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
zout en peper
eventueel pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
2. Was en droog de netels, pluk de blaadjes van de stengels.
3. Meng in een kom de overige ingrediënten en doe er de brandnetelblaadjes bij. Zorg ervoor dat ze goed bedenkt zijn met het mengsel.
4. Leg in één laag op bakpapier op een bakplaat. De netels prikken nog steeds, dus wacht nog even met proeven: door het bakken verdwijnen de brandhaartjes.
5. Bak de blaadjes in de oven op tot ze knapperig zijn. hoelang dat duurt, hangt af van de hoeveelheid vocht die ze bevatten; reken op zo'n 25 minuten.
Benieuwd geworden naar 'Het Wildplukboek' of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!
Het Wildpluk boek
bol.com | Libris
Ben Brumagne
25,99 | Lannoo
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.