Heb je wel eens van Flammkuchen gehoord? De klassieke Flammkuchen bestaat uit een flinterdunne brooddeegbodem, bedekt met crème fraîche, uien en stukjes spek. Maar vandaag gaan we voor een frisse en natuurlijk vegetarische variant met groene asperges en cherrytomaten. Het is de perfecte tijd om te genieten van onze eigen Hollandse asperges, dus waar wacht je nog op? Laten we snel aan de slag gaan met dit smakelijke Flammkuchen recept van Ekomenu.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 Flammkuchen of bladerdeeg
2 rode uien, in dunne ringen
500 g cherrytomaten, gehalveerd
500 g groene asperges
200 g cottage cheese
40 g pecorino
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vierge
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230 °C en leg het Flammkuchendeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 3-5 minuten onderin de oven totdat het deeg goudbruin is geworden. Haal uit de oven en leg opzij.
2. Was de asperges en verwijder de harde onderkant. Snijd dikke exemplaren in de lengte doormidden.
3. Smeer de cottage cheese over het deeg, kruid met peper en zout en leg de asperges en ui erop. Bewaar een beetje van de ui voor in de salade. Bak de Flammkuchen 8-10 minuten in de hete oven.
4. Meng het restje gesnipperde ui met de cherrytomaten, olijfolie extra vierge en balsamicoazijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Strooi vlak voor het serveren de Pecorino over de Flammkuchen en serveer de tomatensalade ernaast.
Tip: Meng de Pecorino door de cottage cheese voor een extra kick in de bodem! Past niet alles op je Flammkuchen? Maak dan een salade voor ernaast.
GOED NIEUWS: met de code 50HVEGA krijg jij nu 50% korting op jouw eerste maaltijdbox van Ekomenu, klik snel hier!
Heb jij dit recept geprobeerd? Of ben jij net zo'n fan als ons van de maaltijdboxen van Ekomenu? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 Flammkuchen of bladerdeeg
2 rode uien, in dunne ringen
500 g cherrytomaten, gehalveerd
500 g groene asperges
200 g cottage cheese
40 g pecorino
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vierge
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230 °C en leg het Flammkuchendeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 3-5 minuten onderin de oven totdat het deeg goudbruin is geworden. Haal uit de oven en leg opzij.
2. Was de asperges en verwijder de harde onderkant. Snijd dikke exemplaren in de lengte doormidden.
3. Smeer de cottage cheese over het deeg, kruid met peper en zout en leg de asperges en ui erop. Bewaar een beetje van de ui voor in de salade. Bak de Flammkuchen 8-10 minuten in de hete oven.
4. Meng het restje gesnipperde ui met de cherrytomaten, olijfolie extra vierge en balsamicoazijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Strooi vlak voor het serveren de Pecorino over de Flammkuchen en serveer de tomatensalade ernaast.
Tip: Meng de Pecorino door de cottage cheese voor een extra kick in de bodem! Past niet alles op je Flammkuchen? Maak dan een salade voor ernaast.
GOED NIEUWS: met de code 50HVEGA krijg jij nu 50% korting op jouw eerste maaltijdbox van Ekomenu, klik snel hier!
Heb jij dit recept geprobeerd? Of ben jij net zo'n fan als ons van de maaltijdboxen van Ekomenu? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.