De Hippe Vegetariër
Opzoek naar een origineel soeprecept? Probeer deze soep moet bloemkool en rucola eens! Het sap en rasp van de citroen zorgen voor een heerlijke frisse smaak en de garnering van zelfgemaakte, volkoren croutons maakt deze soep helemaal af. Lees hier het recept!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 citroen, sap en rasp
1 bloemkool, in roosjes
1 ui, gesnipperd
150 g rucola
1,5 l groentebouillon
olijfolie
zout en peper
voor de croutons
4 sneetjes volkorenbrood, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het brood met de knoflook en olijfolie en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper. Bak 15 minuten in het midden van de oven en hussel halverwege om.
2. Verhit wat olijfolie in een ruime kookpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Doe de bloemkoolroosjes in de pan en bak deze 4 minuten mee.
3. Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat het geheel 25 minuten koken totdat de bloemkool zacht is geworden.
4. Voeg het sap en de rasp van de citroen toe aan de pan. Houd een beetje citroenrasp apart voor de garnering. Voeg de helft van de rucola toe aan de pan. Roer het geheel goed door elkaar. Laat nog 1-2 minuten pruttelen totdat de rucola zacht is geworden.
5. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren totdat deze de gewenste dikte heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de bloemkool-rucola soep over vier kommen en garneer de soep ten slotte met de overgebleven rucola en citroenrasp. Laat kort afkoelen en serveer direct.
Heb jij deze soep ook gemaakt? Laat ons weten wat je er van vond in een reactie hier of op Facebook. Of tag ons op Instagram met een foto via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 citroen, sap en rasp
1 bloemkool, in roosjes
1 ui, gesnipperd
150 g rucola
1,5 l groentebouillon
olijfolie
zout en peper
voor de croutons
4 sneetjes volkorenbrood, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het brood met de knoflook en olijfolie en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper. Bak 15 minuten in het midden van de oven en hussel halverwege om.
2. Verhit wat olijfolie in een ruime kookpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Doe de bloemkoolroosjes in de pan en bak deze 4 minuten mee.
3. Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat het geheel 25 minuten koken totdat de bloemkool zacht is geworden.
4. Voeg het sap en de rasp van de citroen toe aan de pan. Houd een beetje citroenrasp apart voor de garnering. Voeg de helft van de rucola toe aan de pan. Roer het geheel goed door elkaar. Laat nog 1-2 minuten pruttelen totdat de rucola zacht is geworden.
5. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren totdat deze de gewenste dikte heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de bloemkool-rucola soep over vier kommen en garneer de soep ten slotte met de overgebleven rucola en citroenrasp. Laat kort afkoelen en serveer direct.
Heb jij deze soep ook gemaakt? Laat ons weten wat je er van vond in een reactie hier of op Facebook. Of tag ons op Instagram met een foto via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.