Heb jij zin om een nieuw hapje aan je gasten uit te delen? Of ben jij toe aan een nieuw lunchrecept? Probeer dan deze groente bruschetta’s eens! Minstens net zo lekker als de klassieke bruschetta, maar dan net even anders. Voor deze bruschetta’s gebruiken wij gegrilde courgette en gele paprika. Deze snack mag natuurlijk niet ontbreken op een gezellige avond! Lees hier hoe je ze zelf maakt.
Ingrediënten
voor 20 bruschetta’s
2 teentjes knoflook
1 stokbrood, in plakjes
1 courgette, in dunne plakken
1 gele paprika, in reepjes
40 g pijnboompitten
5 g basilicum, fijngesneden
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de courgette en de paprikareepjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten minimaal 15 minuten in de oven totdat ze gaar en goudbruin zijn.
2. Verdeel ondertussen de sneeën stokbrood over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster deze 8 minuten mee in het midden van de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
3. Haal de sneeën stokbrood uit de oven wanneer deze klaar zijn en wrijf de teentjes knoflook over de geroosterde sneetjes stokbrood.
4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoge temperatuur zonder olie totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Hussel regelmatig.
5. Verdeel de sneeën stokbrood over een plank of serveerschaal en leg de courgette en paprika op de broodjes. Garneer de bruschetta’s met de pijnboompitten en basilicum en serveer direct. Eet smakelijk!
Waar ga jij deze heerlijke broodjes serveren? Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook! Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 20 bruschetta’s
2 teentjes knoflook
1 stokbrood, in plakjes
1 courgette, in dunne plakken
1 gele paprika, in reepjes
40 g pijnboompitten
5 g basilicum, fijngesneden
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de courgette en de paprikareepjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten minimaal 15 minuten in de oven totdat ze gaar en goudbruin zijn.
2. Verdeel ondertussen de sneeën stokbrood over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster deze 8 minuten mee in het midden van de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
3. Haal de sneeën stokbrood uit de oven wanneer deze klaar zijn en wrijf de teentjes knoflook over de geroosterde sneetjes stokbrood.
4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoge temperatuur zonder olie totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Hussel regelmatig.
5. Verdeel de sneeën stokbrood over een plank of serveerschaal en leg de courgette en paprika op de broodjes. Garneer de bruschetta’s met de pijnboompitten en basilicum en serveer direct. Eet smakelijk!
Waar ga jij deze heerlijke broodjes serveren? Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook! Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.