Mayonaise: een veelzijdige saus waar veel Nederlanders gek op zijn. Bij een patatje, op een broodje of als basis voor andere sauzen, mayonaise is op zoveel dingen heerlijk! Je kunt deze saus kant-en-klaar kopen in de winkel, maar neem eens de tijd om het zelf te maken. Je zult versteld staan van het resultaat! Met dit recept voor mayonaise uit ‘Het kleine boek voor sauzen’ heb je in een handomdraai een heerlijke saus op tafel.
Ingrediënten
voor 4 personen
1 eidooier
1/2 citroen (indien nodig)
150 ml neutrale olie (koolzaadolie, zonnebloemolie of arachideolie)
1 tl dijonmosterd
zout en peper
Bereidingswijze
1. Meng de eidooier en de mosterd met een garde of elektrische mixer in een kom.
2. Voeg de olie langzaam en al roerend toe.
3. Als de mayonaise te stevig is als je alle olie hebt gebruikt, voeg dan het sap van de citroen toe, zodat de mayonaise een beetje dunner wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten via een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.
Ingrediënten
voor 4 personen
1 eidooier
1/2 citroen (indien nodig)
150 ml neutrale olie (koolzaadolie, zonnebloemolie of arachideolie)
1 tl dijonmosterd
zout en peper
Bereidingswijze
1. Meng de eidooier en de mosterd met een garde of elektrische mixer in een kom.
2. Voeg de olie langzaam en al roerend toe.
3. Als de mayonaise te stevig is als je alle olie hebt gebruikt, voeg dan het sap van de citroen toe, zodat de mayonaise een beetje dunner wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten via een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.