Mayonaise
Jitske IJlstra

Mayonaise

woensdag 16 maart 2022
Mayonaise: een veelzijdige saus waar veel Nederlanders gek op zijn. Bij een patatje, op een broodje of als basis voor andere sauzen, mayonaise is op zoveel dingen heerlijk! Je kunt deze saus kant-en-klaar kopen in de winkel, maar neem eens de tijd om het zelf te maken. Je zult versteld staan van het resultaat! Met dit recept voor mayonaise uit ‘Het kleine boek voor sauzen’ heb je in een handomdraai een heerlijke saus op tafel. 

Ingrediënten
voor 4 personen
1 eidooier
1/2 citroen (indien nodig)
150 ml neutrale olie (koolzaadolie, zonnebloemolie of arachideolie)
1 tl dijonmosterd
zout en peper

Bereidingswijze
1. Meng de eidooier en de mosterd met een garde of elektrische mixer in een kom.
2. Voeg de olie langzaam en al roerend toe.
3. Als de mayonaise te stevig is als je alle olie hebt gebruikt, voeg dan het sap van de citroen toe, zodat de mayonaise een beetje dunner wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten via een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.