Vergeet de cornflakes, want scramble kan je de hele dag door eten! En niet zomaar een scramble, maar een heerlijke en gezonde variant gemaakt van geraspte bloemkool en gepureerde kikkererwten. En dat is precies wat je kan verwachten van Micheal Greger's kookboek 'Hoe overleef je diëten?'. Heerlijke recepten die ook nog eens gezond zijn en waarbij je het hele idee van diëten kan vergeten. Dus waarom zou je nog wachten? Maak dit recept zonder enig schuldgevoel en voeg wat extra pit toe met een lekkere tomatensalsa of een andere pittige saus!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 kleine gele ui, gesnipperd
1 rode paprika, in repen
1 blik (400 g) kikkererwten
350 g bloemkool, geraspt
225 g paddenstoelen naar keuze, grof gehakt
35 g edelgist
2½ tl Dr. Gregers speciale specerijenmix
2 el peterselie, vers, fijngesneden
½ tl kurkuma, gemalen
voor de Dr. Gregers speciale specerijenmix
2 el edelgist
1 el uienpoeder
1 el gedroogde peterselie
1 el gedroogde basilicum
2 tl gemalen tijm
2 tl knoflookpoeder
2 tl mosterdpoeder
2 tl paprikapoeder
½ tl gemalen kurkuma
½ tl selderijzaad
Bereidingswijze
1. Verwarm 60 milliliter water in een grote koekenpan op middelhoge temperatuur. Voeg de ui toe, dek af en smoor tot ze zacht zijn 5 minuten. Voeg de paprika en bloemkool toe, dek af en laat smoren. Roer af en toe tot ze zacht zijn. Roer de champignons, edelgist, dr. Gregers speciale specerijenmix en kurkuma erdoor. Dek af en smoor gedurende 5 minuten.
2. Pureer ondertussen de kikkererwten en voeg ze toe aan de koekenpan. Dek weer af en laat 5 minuten smoren tot het goed is verwarmd en alle vloeistof is opgenomen.
3. Verdeel de kikkererwten-bloemkoolscramble over de borden, garneer met peterselie en serveer direct.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek 'Hoe overleef je diëten?'. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Hoe overleef je diëten? Kookboek
bol.com | Libris
Dr. Michael Greger
€30,95 | Uitgeverij Passie
Ingrediënten
voor 4 personen
1 kleine gele ui, gesnipperd
1 rode paprika, in repen
1 blik (400 g) kikkererwten
350 g bloemkool, geraspt
225 g paddenstoelen naar keuze, grof gehakt
35 g edelgist
2½ tl Dr. Gregers speciale specerijenmix
2 el peterselie, vers, fijngesneden
½ tl kurkuma, gemalen
voor de Dr. Gregers speciale specerijenmix
2 el edelgist
1 el uienpoeder
1 el gedroogde peterselie
1 el gedroogde basilicum
2 tl gemalen tijm
2 tl knoflookpoeder
2 tl mosterdpoeder
2 tl paprikapoeder
½ tl gemalen kurkuma
½ tl selderijzaad
Bereidingswijze
1. Verwarm 60 milliliter water in een grote koekenpan op middelhoge temperatuur. Voeg de ui toe, dek af en smoor tot ze zacht zijn 5 minuten. Voeg de paprika en bloemkool toe, dek af en laat smoren. Roer af en toe tot ze zacht zijn. Roer de champignons, edelgist, dr. Gregers speciale specerijenmix en kurkuma erdoor. Dek af en smoor gedurende 5 minuten.
2. Pureer ondertussen de kikkererwten en voeg ze toe aan de koekenpan. Dek weer af en laat 5 minuten smoren tot het goed is verwarmd en alle vloeistof is opgenomen.
3. Verdeel de kikkererwten-bloemkoolscramble over de borden, garneer met peterselie en serveer direct.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek 'Hoe overleef je diëten?'. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Hoe overleef je diëten? Kookboek
bol.com | Libris
Dr. Michael Greger
€30,95 | Uitgeverij Passie
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.