Pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel
Pien Freije

Pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel

zondag 12 oktober 2025
Naar recept
Wij houden ervan als we alle ingrediënten van een gerecht in één pan kunnen gooien! Dit recept voor een pindastoof is daardoor niet alleen makkelijk, maar ook nog eens duurzaam doordat je minder elektriciteit gebruikt. Daarnaast is dit een echte comfortmaaltijd dankzij de zoete aardappel, kikkererwten en de pindakaas. Door deze drie ingrediënten toe te voegen aan deze pindastoof, krijgt het een krachtige explosie van smaak. Perfect voor de zondag als je het ons vraagt. Heb jij ook enorme trek gekregen? Lees snel verder hoe je dit eenpansgerecht maakt!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
25 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de pindastoof

Ingrediënten voor de garnering

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit wat zonnebloemolie in een ruime stoofpan en bak hierin de geperste knoflook, geraspte gember en fijngesneden rode chilipeper 3 minuten tot het heerlijk begint te geuren.

Stap 2

Voeg de zoete aardappel, kikkererwten, tomatenblokjes, pindakaas en de groentebouillon toe en laat op lage temperatuur 20 minuten pruttelen met een deksel op de pan.

Stap 3

Verwijder na 20 minuten de pan van de warmtebron, voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg nu ook het limoensap toe aan de pindastoof en roer nog eens goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verdeel de pindastoof over de borden en garneer met de grofgehakte pinda’s en gesneden koriander. Serveer direct! Als je niet van koriander houdt kun je dit achterwege laten.

Tip!


Je kunt dit gerecht serveren met rijst of met wat brood.

Heb jij deze heerlijke pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel ook gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Wij maken dit recept graag in een braadpan. Lees hier onze favoriete merken!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

8 Reacties

Hallo, graag wil ik dit recept maken, lijkt mij heerlijk. Is er ook een alternatief voor kikkererwten, vanwege allergie

14:19 02 december 2024

Hi Tonnie. Wat leuk dat je dit recept wil maken! Een goede vegetarische vervanger voor kikkererwten in dit recept is linzen (bij voorkeur groene of bruine linzen). Ze hebben een vergelijkbare textuur en absorberen de smaken van de saus goed. Je kunt ook blokjes stevige tofu gebruiken als je een meer neutrale smaak wilt. Eet smakelijk! Liefs, Karlijn

09:10 09 december 2024

Hoeveel gram zoete aardappelen moet je vanuit gaan?

10:30 22 februari 2024

Hi Christa, voor dit recept (4 personen) houden we 4 zoete aardappelen aan, dat is zo'n 500 gram. Liefs, Saar

12:18 22 februari 2024

Heerlijk recept. Subtiel pinda en limoen aanwezig. Stevige bite, leuk om te maken. En de koriander vergeten…….

11:35 19 januari 2024

Hi Joop, Fijn dat je het ook zo lekker vindt! Geniet ervan :) Liefs, Bibian

11:35 19 januari 2024

Mmm, was heel lekker! Echt comfortfood!

11:35 19 januari 2024

Hi Dorien, Wat fijn om te horen! Liefs, Tessa

11:35 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.