Kruidig gebakken tofu met aardappel
Isabel Schep

Kruidig gebakken tofu met aardappel

vrijdag 17 januari 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Indonesië
Dit vegan recept voor Sambal goreng tahu kentang, oftewel kruidige gebakken tofu (tahu) met aardappel, is afkomstig uit het kookboek 'Vega Blauw' van het Indonesische restaurant 'Blauw'. Donni Setiawan Suganda is de chef die dit recept voor het kookboek heeft gedeeld. Lees snel verder!

Sambal goreng tahu kentang


Sambal Goreng Tahu Kentang is een superlekker Indonesisch gerecht dat draait om gebakken tofu en aardappel in een kruidige, pittige saus. Denk aan een mix van sambal, knoflook, sjalotjes en een scheutje kokosmelk die samen voor een perfecte balans zorgen tussen pittig en romig.


Het wordt vaak op smaak gebracht met specerijen zoals laos, citroengras en salamblad, wat het die typische Indonesische twist geeft. Dit gerecht is heel veelzijdig: je kunt het lekker als vegetarische maaltijd eten of combineren met rijst, tempeh of een frisse salade. Het is makkelijk te maken en een gegarandeerde smaakexplosie!


Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de tofu in blokjes. Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een wok pan op hoge temperatuur en bak de tofublokjes totdat ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 2

Verhit opnieuw zonnebloemolie in de wok pan op middelhoge temperatuur. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe en bak de aardappelblokjes voor 5-7 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Schep ook de aardappelblokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 3

Bereid de rijst volgens de instructies van de verpakking.

Stap 4

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de sjalotten, knoflook en peteh bonen 3-5 minuten totdat deze beginnen te geuren, schep regelmatig om. Voeg de paprika en tomaat toe en bak 3 minuten mee, schep weer regelmatig om.

Stap 5

Voeg het water, het zout, de suiker, het groentebouillonblokje en de tamarindepasta toe en roer goed door. Laat het mengsel op lage temperatuur pruttelen tot er een saus vormt. Voeg de tofu en aardappelblokjes toe en schep goed door.

Stap 6

Verdeel het tofumengsel over de borden en serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Vega Blauw

€ 29,99

bol.com

vega blauw

Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Vega Blauw‘?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Lijk tme heel erg lekker, maar een beertje weinig groenten. Wat zou je kunnen toevoegen?

16:09 16 oktober 2025

Hoi Tineke, goede opmerking! Je kunt er makkelijk extra groenten aan toevoegen, zoals sperziebonen, bloemkool, wortel of extra paprika. Ook lekker met een frisse komkommersalade erbij!

14:20 21 oktober 2025

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.