Sambal goreng tahu kentang
Sambal Goreng Tahu Kentang is een superlekker Indonesisch gerecht dat draait om gebakken tofu en aardappel in een kruidige, pittige saus. Denk aan een mix van sambal, knoflook, sjalotjes en een scheutje kokosmelk die samen voor een perfecte balans zorgen tussen pittig en romig.
Het wordt vaak op smaak gebracht met specerijen zoals laos, citroengras en salamblad, wat het die typische Indonesische twist geeft. Dit gerecht is heel veelzijdig: je kunt het lekker als vegetarische maaltijd eten of combineren met rijst, tempeh of een frisse salade. Het is makkelijk te maken en een gegarandeerde smaakexplosie!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de tofu in blokjes. Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een wok pan op hoge temperatuur en bak de tofublokjes totdat ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 2
Verhit opnieuw zonnebloemolie in de wok pan op middelhoge temperatuur. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe en bak de aardappelblokjes voor 5-7 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Schep ook de aardappelblokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Bereid de rijst volgens de instructies van de verpakking.
Stap 4
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de sjalotten, knoflook en peteh bonen 3-5 minuten totdat deze beginnen te geuren, schep regelmatig om. Voeg de paprika en tomaat toe en bak 3 minuten mee, schep weer regelmatig om.
Stap 5
Voeg het water, het zout, de suiker, het groentebouillonblokje en de tamarindepasta toe en roer goed door. Laat het mengsel op lage temperatuur pruttelen tot er een saus vormt. Voeg de tofu en aardappelblokjes toe en schep goed door.
Stap 6
Verdeel het tofumengsel over de borden en serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Vega Blauw‘?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.