Spicy tofu met ei
Suzanne Harlaar

Spicy tofu met ei

zondag 19 januari 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Indonesië
Tofu met ei is misschien niet de eerste combinatie waar jij aan denkt, maar dit is zo ontzettend lekker! Vandaag delen we een recept voor spicy tofu met ei uit het kookboek 'Tofu' van Emma de Thouars. Dit recept is geïnspireerd op de traditionele Chinese keuken en zit vol met smaak en is lekker pittig! Krijg je al trek? ;)

Spicy tofu


Spicy tofu met ei is een lekker gerecht dat de zachtheid van tofu combineert met een pittige, smaakvolle saus. Met ingrediënten zoals knoflook, gember, sambal oelek en zwarte azijn krijgt dit gerecht een krachtige en hartige kick. De toevoeging van lichte sojasaus en plantaardige oestersaus zorgt voor een umami-boost, terwijl een vleugje suiker het gerecht in balans brengt.


Dit gerecht is makkelijk te bereiden en perfect voor een snelle, doordeweekse maaltijd die smaakt alsof je in een authentiek Chinees restaurant zit! Combineer het met gestoomde rijst voor een complete maaltijd.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten spicy tofu

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de tofu over de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter.

Stap 2

Kluts de eieren in een diep bord en haal de tofu er voorzichtig doorheen zonder dat de tofu breekt, zodat de plakjes aan alle kanten bedekt zijn.

Stap 3

Verhit een grote scheut zonnebloemolie in een wok of koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de tofu in 4 minuten totdat de goudbruin is geworden. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier.

Stap 4

Veeg de pan schoon en verhit er nieuwe zonnebloemolie in op middelhoge temperatuur. Fruit de knoflook, gember en het witte gedeelte van de bosui voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de sambal oelek toe. Bak deze één minuut mee en voeg dan de sojasaus, zwarte azijn, plantaardige oestersaus en kristalsuiker toe.

Stap 5

Meng de maizena met 100 milliliter water tot een slurry en voeg toe aan de pan. Doe de tofu terug in de pan en schep voorzichtig om zodat de tofu niet breekt. Laat de saus drie tot vijf minuten pruttelen tot hij grotendeels is ingedikt en de saus in de tofu is getrokken. Proef en breng op smaak met zout. Garneer met de overgebleven bosui.

Tofu - Emma de Thouars

€ 23,99

bol.com

tofu

Heb jij dit gerecht nu ook gemaakt? Of een ander recept uit het kookboek 'Tofu'.

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.