Spicy tofu
Spicy tofu met ei is een lekker gerecht dat de zachtheid van tofu combineert met een pittige, smaakvolle saus. Met ingrediënten zoals knoflook, gember, sambal oelek en zwarte azijn krijgt dit gerecht een krachtige en hartige kick. De toevoeging van lichte sojasaus en plantaardige oestersaus zorgt voor een umami-boost, terwijl een vleugje suiker het gerecht in balans brengt.
Dit gerecht is makkelijk te bereiden en perfect voor een snelle, doordeweekse maaltijd die smaakt alsof je in een authentiek Chinees restaurant zit! Combineer het met gestoomde rijst voor een complete maaltijd.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten spicy tofu
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de tofu over de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter.
Stap 2
Kluts de eieren in een diep bord en haal de tofu er voorzichtig doorheen zonder dat de tofu breekt, zodat de plakjes aan alle kanten bedekt zijn.
Stap 3
Verhit een grote scheut zonnebloemolie in een wok of koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de tofu in 4 minuten totdat de goudbruin is geworden. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Veeg de pan schoon en verhit er nieuwe zonnebloemolie in op middelhoge temperatuur. Fruit de knoflook, gember en het witte gedeelte van de bosui voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de sambal oelek toe. Bak deze één minuut mee en voeg dan de sojasaus, zwarte azijn, plantaardige oestersaus en kristalsuiker toe.
Stap 5
Meng de maizena met 100 milliliter water tot een slurry en voeg toe aan de pan. Doe de tofu terug in de pan en schep voorzichtig om zodat de tofu niet breekt. Laat de saus drie tot vijf minuten pruttelen tot hij grotendeels is ingedikt en de saus in de tofu is getrokken. Proef en breng op smaak met zout. Garneer met de overgebleven bosui.
Heb jij dit gerecht nu ook gemaakt? Of een ander recept uit het kookboek 'Tofu'.
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.