Tropische no-bake cheesecake bites
Anouska Blankman

Tropische no-bake cheesecake bites

zondag 12 mei 2024
Naar recept
Vandaag is het Moederdag. De dag die in het teken staat van je moeder verwennen. Misschien heb jij al een lekker ontbijt gemaakt, bloemen of een cadeau gegeven of wat klusjes voor je moeder gedaan. Om jouw moeder deze dag nog extra te verwennen hebben wij een heerlijk snack of nagerecht recept voor jou. Deze tropische no-bake cheesecake bites zijn een tropische verrassing. Je bent met dit recept ongeveer 20 minuten actief bezig. Daarna is het de koelkast in en wachten. Easy peasy dus!

Ingrediënten

40 minuten voorbereiden
4 uren koken

Voor

4

personen

Voor de bodem

Voor de vulling

Zo maak je de tropische no-bake cheesecake bites

Stap 1

Week de cashewnoten minimaal 30 minuten in ruim heet water.

Stap 2

Begin na 20 minuten met het maken van de bodem. Doe hiervoor de dadels, amandelen en de havermout in een keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Verdeel over de bodem van een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en duw het geheel goed aan.

Stap 3

Doe voor de vulling de geweekte cashewnoten, de kokoscrème, kokosmelk, agavesiroop en het limoensap in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Voeg hierna de stukjes mango toe en spatel er doorheen.

Stap 4

Verdeel de vulling over de bodem. Snijd de passievruchten door de helft en lepel de passievruchtpitjes over de cake. Laat minimaal 4 uur rustig opstijven in de koelkast.

Stap 5

Haal de no-bake cheesecake uit de koelkast, garneer deze met limoenrasp en snijd in stukken zodat het bites worden. Eet smakelijk!

Tip: je kunt de overgebleven bites invriezen, om er later opnieuw van te genieten.

Ga jij jouw moeder verwennen met deze tropische no-bake cheesecake bites?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Wil je liever wat meer eiwitrijk snacken? Lees dan in dit artikel al onze tips & tricks!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Moeten de cashew noten eerst nog fijngeprakt worden of gaan ze er heel in. Staat niet vermeld.

11:35 19 januari 2024

Super lekker maar de bodem heb ik aangepast door er 30 gr gesmolten kokosolie en 2 eetlepels ahornsiroop aan toevoegen voegen, hij kleefde namelijk niet.

11:35 19 januari 2024

Als je de dadels 5 min in warm water legt dan plakken ze beter.

11:35 19 januari 2024

In welke maat rechthoekige bakvorm gebruik je voor de bodem voor de tropische no-bake vegan cheesecake bites. Is dit 16x16 of 20x20. Ik wil dit recept graag een keer maken.

11:35 19 januari 2024

Hi Thea, Dat is 28x19cm! Veel maakplezier, stuur je ons een foto als het af is? Wij zijn benieuwd! Liefs, Jitske

11:35 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.