Voorjaarsrösti
Tessa Emmen

Voorjaarsrösti

woensdag 29 maart 2023
Naar recept

Het voorjaar is aangebroken en het is tijd voor een bijpassend recept. Dit keer een recept uit het kookboek 'Kook je koelkast leeg'. Dit is een kookboek van Too Good To Go. Hierin staan creatieve recepten en slimme bewaartips om voedselverspilling tegen te gaan. Vandaag delen wij het recept voor een voorjaarrösti. Het geweldige aan een rösti is dat je zo ongeveer elke groente bij de aardappelen kunt doen. Voor dit recept wordt wortel en courgette gebruikt, maar laat je vooral helemaal gaan met andere soort groente die je nog in huis hebt liggen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor rösti

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en kook ze niet te gaar. Je kunt ook een restje gekookte aardappelen gebruiken.

Stap 2

Rasp de wortel, courgette en aardappelen. Snipper de ui.

Stap 3

Schep de aardappelen en groenten door elkaar. Klop de eieren los en schep ze door het mengsel. Kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 4

Verhit de olie in een pan op een middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes van het mengsel in de pan en druk ze wat platter met een spatel. Bak de rosti aan beide kanten goudbruin.

TIP!

Ligt er nog een restje feta of andere (plantaardige) kaas in de koelkast? Plet dit fijn met een vork en schep het door het mengsel voor een andere smaak.

Heb jij ‘kook je koelkast leeg’ al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.