Gefrituurde kappertjes
Kappertjes, you love them or you hate them. Maar heb jij ze al eens geprobeerd te frituren? Gefrituurde kappertjes zijn namelijk echt een hele lekkere toevoeging aan je gerecht. Door de hoge hitte verandert de normaliter zilte en zure smaak naar meer zoutig en knapperig. Deze intensere smaak past perfect bij salades, pasta's of als garnituur.
Kappertjes zijn daarnaast heel makkelijk te frituren, probeer het dus zeker eens uit. Dikke tip: laat de kappertjes van tevoren wel echt goed uitlekken en dep ze droog voordat je ze een paar minuten in hete olie dompelt. Anders worden ze minder knapperig!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de orzosalade
Hoe maak je deze orzosalade?
Stap 1
Hak de salie grof. Verwarm de oven voor op 180 °C en verdeel de plakken courgette en de salie over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zout en peper en bak 15 minuten totdat de courgette goudbruin is geworden. Laat in de tussentijd de kappertjes goed uitlekken. Haal wanneer de courgette gereed is de bakplaat uit de oven en zet apart.
Stap 2
Grill ondertussen ook de asperges op de BBQ of in een grillpan in 10 minuten goudbruin. Zet daarna apart.
Stap 3
Bereid de orzo volgens de instructies op de verpakking. Frituur ondertussen de kappertjes door de zonnebloemolie in een hapjespan op hoge temperatuur te verhitten en de kappertjes 4 minuten te frituren.
Stap 4
Doe de courgette met de salie, asperges, artisjok en de pasta in een grote schaal en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en rasp als laatste wat Parmezaanse kaas over de orzo. Serveer direct.
Dit recept komt uit ons e-book: BBQ & Buiten
20 zomerse gerechten voor tijdens een zonnige BBQ, tuinfeest of picknick!
Heb jij dit recept voor een zomerse orzosalade geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram! We zijn benieuwd.
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.