Recepten
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het dessert: rauwe limoen-avocado taartjes met vegan koffie-ijs van Professor Grunschnabel op basis van kokosmelk. Ontdek nieuwe smaken!
Wat heb je nodig?
Voor de bodem (4 personen):
95g ongebrande noten
100g dadels
4 el kokosrasp
Snufje zeezout
Voor de vulling (4 personen):
2 rijpe avocado’s
40 ml honing
1el kokosolie
40ml limoensap
Snufje zeezout
Voor de garnering (4 personen):
Schil van 1 limoen
Café el Khatib ijs van Professor Grunschnabel
Hoe maak je deze rauwe limoen-avocado taartjes?
Maak eerst de bodem. Week de noten in water voor ongeveer 8 uur. Maal de noten in een keukenmachine. Voeg hierna de dadels, kokosrasp en een snufje zeezout toe en blijf malen tot de ingrediënten een bal vormen. Gebruik kleine taartvormpjes of muffinvormpjes, plaats hier plasticfolie in. Verdeel het deeg voor de bodem over de vormpjes en duw naar beneden met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Zorg dat je opstaande randen hebt zodat je de vulling erin kan doen. Plaats de vormpjes in de vriezer voor minimaal 1 uur. Maak dan de vulling. Plaats de avocado, honing, kokosolie, limoensap en zeezout in de keukenmachine en maal tot er een gladde massa ontstaat. Proef het mengsel en pas aan als je het te zuur of te zoet vindt door meer honing of limoensap toe te voegen. Haal de vormpjes uit de vriezer en verdeel de vulling over de taartjes. Schaaf er als garnering limoenrasp over. Zet de taartjes nu nog eens minimaal 2 uur in de vriezer. Haal voor serveren de taartjes 15-20 minuten van tevoren eruit en verwijder ze uit het vormpje door het plasticfolie omhoog te tillen. Serveer met een bolletje (of twee) Café el Khatib ijs van de veganistische ijsmaker Professor Grunschnabel. Een geweldige combinatie met de frisse zuren van het dessert en de bitterzoete Arabicakoffie met kardemom en Bourbonvanille in het ijs (op basis van kokosmelk). Yummm!
Bron: My New Roots van Sarah Britton
Ga jij dit dessert maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto's te ontvangen!
Wat heb je nodig?
Voor de bodem (4 personen):
95g ongebrande noten
100g dadels
4 el kokosrasp
Snufje zeezout
Voor de vulling (4 personen):
2 rijpe avocado’s
40 ml honing
1el kokosolie
40ml limoensap
Snufje zeezout
Voor de garnering (4 personen):
Schil van 1 limoen
Café el Khatib ijs van Professor Grunschnabel
Hoe maak je deze rauwe limoen-avocado taartjes?
Maak eerst de bodem. Week de noten in water voor ongeveer 8 uur. Maal de noten in een keukenmachine. Voeg hierna de dadels, kokosrasp en een snufje zeezout toe en blijf malen tot de ingrediënten een bal vormen. Gebruik kleine taartvormpjes of muffinvormpjes, plaats hier plasticfolie in. Verdeel het deeg voor de bodem over de vormpjes en duw naar beneden met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Zorg dat je opstaande randen hebt zodat je de vulling erin kan doen. Plaats de vormpjes in de vriezer voor minimaal 1 uur. Maak dan de vulling. Plaats de avocado, honing, kokosolie, limoensap en zeezout in de keukenmachine en maal tot er een gladde massa ontstaat. Proef het mengsel en pas aan als je het te zuur of te zoet vindt door meer honing of limoensap toe te voegen. Haal de vormpjes uit de vriezer en verdeel de vulling over de taartjes. Schaaf er als garnering limoenrasp over. Zet de taartjes nu nog eens minimaal 2 uur in de vriezer. Haal voor serveren de taartjes 15-20 minuten van tevoren eruit en verwijder ze uit het vormpje door het plasticfolie omhoog te tillen. Serveer met een bolletje (of twee) Café el Khatib ijs van de veganistische ijsmaker Professor Grunschnabel. Een geweldige combinatie met de frisse zuren van het dessert en de bitterzoete Arabicakoffie met kardemom en Bourbonvanille in het ijs (op basis van kokosmelk). Yummm!
Bron: My New Roots van Sarah Britton
Ga jij dit dessert maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto's te ontvangen!
Zoek jij nog een goede koffiemachine?
Lees dan eens dit artikel! Hierin leggen we alles uit over het aanschaffen van een nieuwe machine en welke modellen onze favoriet zijn!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Honing is niet vegan, je kunt ook kiezen voor agavesiroop bijvoorbeeld. Dat is wel diervriendelijk. Verder lijkt het me wel lekker!
12:15 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ziet er lekker uit. Boven het recept staat alleen dat het bijv paelo, zoet, voor de feestdagen maar ook vegan is en dat is natuurlijk niet zo als er honing ingaat.... ik ga een vervanger voor de honing gebruiken, dus voor deze kerst zet ik hem op je lijstje!
12:15 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wat een super ijs dit!! Heerlijk heb zojuist voor de feestdagen weer lekker ingekocht :)
12:15 19 januari 2024Leuk om te horen!!! Dank voor je reactie!
12:15 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.