Paleo pompoen blondies
Karlijn Swaen

Paleo pompoen blondies

zondag 20 oktober 2024
Naar recept
Deze blondies - de tegenhanger van brownies - zijn een heerlijke treat! Het amandel- en kokosmeel en de pumpkin spice zorgen voor een zoet en kruidig baksel. En het is ook nog volledig paleo! Deze pompoen brownie is paleo proof, en gewoon echt superlekker!

Blondies vs. brownies


Brownies en blondies: twee heerlijke varianten van dezelfde zoete familie! Brownies zijn de klassieke, rijke chocoladetraktaties, vol intense cacao en een heerlijk fudgy textuur. Blondies daarentegen zijn hun lichtere tegenhangers, zonder chocola maar met een volle smaak van bruine suiker, boter en vanille. Waar brownies voor diepe, chocoladegenot zorgen, brengen blondies een karamelachtige zoetheid die net zo verslavend is. Of je nu kiest voor de pure cacao van een brownie of de romige zoetheid van een blondie, beide zijn onweerstaanbaar op hun eigen manier!

Pompoen brownies


Het is het seizoen van de oranje pompoen! Dat betekent dat wij deze groente in zoveel mogelijk gerechten stoppen. Zo ook in dit brownie recept. Pompoen voegt niet alleen een heerlijke zoete en romige textuur toe aan de brownies, maar maakt ze ook een stuk voedzamer. Door de pompoen krijg je een smeuïge bite zonder dat je veel extra boter of suiker hoeft te gebruiken.


Daarnaast is pompoen rijk aan vitaminen, zoals vitamine A en C, wat deze pompoen brownies net dat beetje extra maakt. Of je nu een pompoen liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een twist op de klassieke brownie, deze pompoen brownies zijn perfect voor de herfst! Serveer ze bij de koffie of als afsluiter van een gezellig diner – wedden dat niemand kan raden dat er pompoen in zit?


Kortom, met pompoen in je brownie creëer je een ultieme combinatie van smeuïge chocolade en de subtiele zoetheid van pompoen. Een must-try voor dit seizoen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de pompoen blondies

Wat je nodig hebt:

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2

Meng de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, pumpkin pie spice en zout met elkaar.

Stap 3

Meng in een grote kom de eieren samen met de pompoenpuree, gesmolten kokosolie en maple syrup met elkaar.

Stap 4

Voeg de kom met natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix dit goed. Voeg de pure chocoalde er doorheen met een spatel.

Stap 5

Wanneer dit goed gemengd is, schenk je het mengsel in een vierkant bakblik of bakvorm.

Stap 6

Bak voor 30 minuten tot het midden niet meer nat is. Laat afkoelen en snijd in repen. Geniet van de heerlijke brownies!

Tips!




  • Heb je geen Pumpkin spice kruiden thuis liggen? Je kunt ook gewoon speculaaskruiden of koekkruiden toevoegen, dat is ook erg lekker! 




  • Heb je geen cacao nibs? Deze kun je ook vervangen voor cacaopoeder




  • Wanneer je geen pompoenpuree hebt, kun je dit ook zelf maken. Koop dan één pompoen bij een groenteboer, van minimaal 750 gram pompoen, en rooster deze zacht in de oven. Trek na zo'n 30-60 minuten het schil eraf en schep het vruchtvlees eruit. Pureer vervolgens de pompoen in een keukenmachine tot ene gladde puree.




  • Wil je dit recept bewaren? Stop de overgebleven pompoen brownie in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot 3 dagen vers en smeuïg. Wil je ze langer bewaren? Dan kun je de pompoen brownies in de koelkast leggen, waar ze tot 5 dagen goed blijven. Invriezen is ook altijd een optie!



Heb jij dit recept gemaakt?

Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Klinkt heerlijk! Maar in de ingrediënten lijst staat geen pompoenpuree en in de bereidingswijze wel, dus hoeveel moet er dan in?

12:00 19 januari 2024

Excuus Elle, dat moet 1 Amerikaanse cup zijn, dat is gelijk aan circa 240 gram. Eetsmakelijk!

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.