Straatinterview: Leila over veganistisch eten
Emmy van Driel

Straatinterview: Leila over veganistisch eten

donderdag 01 december 2016
Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord: Leila (20) komt van een vleesboederij, maar eet nu veganistisch en noemt zichzelf een keukenprinses in wording.

Van een écht carnivoor naar een vegan: hoe is dat ontstaan?
‘Thuis hielden wij koeien voor de vleesconsumptie. Daar ben ik mee opgegroeid en dat vond ik dan ook nooit raar. Maar langzaam begon het idee te spelen dat ik geen dierlijke producten meer wilde eten. En na het zien van documentaires als Cowspiracy en Forks over Knives wist ik het helemaal zeker: geen vlees meer voor mij.’

Hoe reageerde het thuisfront op die beslissing?
‘In het begin ging mijn familie er niet in mee. Zo kookten ze bijvoorbeeld nog steeds met zuivel, wat het voor mij lastig maakte om mee te eten. Maar nu hebben ze een tijdje kunnen wennen en zien ze in dat veganisme veel goeds doet voor mij. Ze hebben het geaccepteerd. Gelukkig, want dat maakt het een stuk makkelijker voor mij!’

Sta je veel in de keuken?
‘Sinds ik vegan eet, en ook veel raw food maak, ben ik een betere kok geworden. Vind het ook leuk om nieuwe dingen te proberen. Als ik met vrienden ging eten liet ik het veelal aan hen over, nu ben ik juist degene die in de keuken staat. Mijn favoriete recept? Bananenijs gemaakt van slechts twee ingrediënten: bananen en dadels. Heeeeel lekker.’

Tips voor de beginners?
‘Zorg dat je altijd wat in huis hebt. Hoe meer er in je voorraadkast ligt hoe meer je kunt uitproberen. En dat pakt vaak veel beter uit dan je aanvankelijk verwacht had.’

Wil jij ook je verhaal kwijt? Laat een reactie achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. Wie weet ben jij de volgende keer aan het woord in deze rubriek!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.