Vegan
7 minuten in de keuken - Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke en vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Een aanwinst voor de '7 minuten in de keuken' reeks. Vandaag delen wij voor de laatste keer een recept uit dit nieuwe kookboek: groenten op een bedje van spinazie!
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
20 minuten bereidingstijd
2 aardappels (± 200 g)
3 wortels (± 250 g)
3 kleine stronkjes witlof (± 250 g)
1 chioggiabiet
1 el zonnebloemolie
Voor de salade
1 sjalot
2 el zonnebloemolie
1 tl citroensap
½ tl korianderpoeder
100 g spinazie
gomasio
zout
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken - Veggie gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
7 minuten in de keuken - Veggie
Ingrid Bernard
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022336397
Prijs: €14.99
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
20 minuten bereidingstijd
2 aardappels (± 200 g)
3 wortels (± 250 g)
3 kleine stronkjes witlof (± 250 g)
1 chioggiabiet
1 el zonnebloemolie
Voor de salade
1 sjalot
2 el zonnebloemolie
1 tl citroensap
½ tl korianderpoeder
100 g spinazie
gomasio
zout
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook in de stoompan. Schil de aardappels en wortels en verwijder de buitenste scheuten en de bittere kern van het witlof. Snijd de groenten overlangs in vier stukken. Schil de biet en snijd hem in plakjes. Stoom alles 10 tot 15 minuten.
- Pel en snipper de sjalot, doe hem in een slakom en voeg de zonnebloemolie, het citroensap, de koriander en wat zout toe en meng. Schep de spinazie door de dressing.
- Schep de spinazie op een schaal en schik de gestoomde groenten erop. Sprenkel er wat zonnebloemolie en gomasio over en serveer meteen.
Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken - Veggie gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
7 minuten in de keuken - Veggie
Ingrid Bernard
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022336397
Prijs: €14.99
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.