7 minuten in de keuken - Veggie: groenten op een bedje van spinazie
Lauren Kreijger

7 minuten in de keuken - Veggie: groenten op een bedje van spinazie

donderdag 17 oktober 2019
7 minuten in de keuken - Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke en vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Een aanwinst voor de '7 minuten in de keuken' reeks. Vandaag delen wij voor de laatste keer een recept uit dit nieuwe kookboek: groenten op een bedje van spinazie!

Ingrediënten
Voor 2-3 personen
20 minuten bereidingstijd
2 aardappels (± 200 g)
3 wortels (± 250 g)
3 kleine stronkjes witlof (± 250 g)
1 chioggiabiet
1 el zonnebloemolie

Voor de salade
1 sjalot
2 el zonnebloemolie
1 tl citroensap
½ tl korianderpoeder
100 g spinazie
gomasio
zout

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook in de stoompan. Schil de aardappels en wortels en verwijder de buitenste scheuten en de bittere kern van het witlof. Snijd de groenten overlangs in vier stukken. Schil de biet en snijd hem in plakjes. Stoom alles 10 tot 15 minuten.

  2. Pel en snipper de sjalot, doe hem in een slakom en voeg de zonnebloemolie, het citroensap, de koriander en wat zout toe en meng. Schep de spinazie door de dressing.

  3. Schep de spinazie op een schaal en schik de gestoomde groenten erop. Sprenkel er wat zonnebloemolie en gomasio over en serveer meteen.


Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken - Veggie gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

7 minuten in de keuken - Veggie
Ingrid Bernard
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022336397
Prijs: €14.99



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.