7 minuten in de keuken - Veggie: portobello burger
Lauren Kreijger

7 minuten in de keuken - Veggie: portobello burger

donderdag 29 juli 2021
7 minuten in de keuken - Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke en vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Een aanwinst voor de '7 minuten in de keuken' reeks. Vandaag maken we portobello burgers!

Ingrediënten
Voor 2 personen
30 minuten bereidingstijd
2 portobello’s
1 el olijfolie + 1 scheutje voor het brood
1 el azijn
½ tl Provençaalse kruiden
¼ tl zout
1 klein kropje sla
3 ontpitte zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten
2 volkoren hamburgerbroodjes
pesto

Voor de dressing
1 gesnipperde sjalot
1 el olijfolie
1 el koolzaadolie
¾ el citroensap
zout

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maak de paddenstoelen schoon. Meng de olijfolie, azijn, Provençaalse kruiden en het zout en wentel de paddenstoelen erdoor. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven. Keer de paddenstoelen om en zet nog 5 minuten in de oven.

  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing en schep de sla erdoor (houd 4 bladeren apart).

  3. Snijd de broodjes doormidden en rooster de helften. Bestrijk ze met de olie en pesto. Snijd de olijven in plakjes en de tomaten doormidden. Leg op de onderste helft van elk broodje 2 slablaadjes, 1 paddenstoel, wat olijven en tomaat. Leg de bovenste helft erop en serveer met de salade.


Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken - Veggie gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

7 minuten in de keuken - Veggie
Ingrid Bernard
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022336397
Prijs: €14.99



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.