Heel Holland bakt-winnaar Enzo Pérès-Labourdette neemt jou mee in zijn bak wereld in het nieuwe kookboek 'Heel Holland bakt vegan'. Je ontdekt stap voor stap recepten die de echte Franse vegan patisserie weergeven, waaronder Mediterrane citroen amandelkoekjes. Deze koekjes heten in het Marokkaans ghriba. Enzo zijn overgroot oma had, voordat ze naar Frankrijk verhuisde, een bakkerij in Algiers. In deze bakkerij maakte zij deze koekjes toen Enzo klein was. De hele keuken rook heerlijk naar citroen. Dit wilt iedereen toch? Wij delen daarom dit recept met jullie!
Ingrediënten
voor 20 koekjes
2 citroenen, rasp
135 g semolina
110 g ruwe rietsuiker
100 g amandelmeel
60 g appelmoes
40 g poedersuiker
2 el zonnebloemolie
1,5 tl bakpoeder
¼ tl grof zeezout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
2. Doe het amandelmeel, de semolina, bakpoeder, zeezout, rietsuiker en citroenrasp in een grote kom. Wrijf het mengsel goed tussen je vingers totdat je de citroenrasp heel sterk ruikt. Dit zorgt ervoor dat de oliën uit de citroenschil goed in het deeg komen. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel, giet hier de zonnebloemolie en appelmoes in. Kneed met de hand totdat het beslag als droge amandelspijs voelt en je er bolletjes van kunt rollen. Doe de poedersuiker in een kleine kom. Rol bolletjes ten grootte van walnoten van het deeg en rol deze vervolgens in de poedersuiker.
3. Leg de bolletjes deeg op de bakplaat en druk ze voorzichtig met je duim in het midden wat platter. Bak de deegbolletjes in de voorverwarmde over in circa 14 minuten lichtbruin. Laat ze na het bakken helemaal afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
Benieuwd geworden naar ‘Heel Holland bak vegan‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!
Heel Holland bakt vegan
Bol.com | Libris
Enzo Pérès-Labourdette
27,99 | Kosmos Uitgevers
Ingrediënten
voor 20 koekjes
2 citroenen, rasp
135 g semolina
110 g ruwe rietsuiker
100 g amandelmeel
60 g appelmoes
40 g poedersuiker
2 el zonnebloemolie
1,5 tl bakpoeder
¼ tl grof zeezout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
2. Doe het amandelmeel, de semolina, bakpoeder, zeezout, rietsuiker en citroenrasp in een grote kom. Wrijf het mengsel goed tussen je vingers totdat je de citroenrasp heel sterk ruikt. Dit zorgt ervoor dat de oliën uit de citroenschil goed in het deeg komen. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel, giet hier de zonnebloemolie en appelmoes in. Kneed met de hand totdat het beslag als droge amandelspijs voelt en je er bolletjes van kunt rollen. Doe de poedersuiker in een kleine kom. Rol bolletjes ten grootte van walnoten van het deeg en rol deze vervolgens in de poedersuiker.
3. Leg de bolletjes deeg op de bakplaat en druk ze voorzichtig met je duim in het midden wat platter. Bak de deegbolletjes in de voorverwarmde over in circa 14 minuten lichtbruin. Laat ze na het bakken helemaal afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
Benieuwd geworden naar ‘Heel Holland bak vegan‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!
Heel Holland bakt vegan
Bol.com | Libris
Enzo Pérès-Labourdette
27,99 | Kosmos Uitgevers
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.