Ben jij een zoetekauw, maar wil je tegelijkertijd ook op je gezondheid letten? Dan is dir de oplossing: in Puur Zoet van Mariette van Tuyl staan verschillende recepten met pure, voedzame ingrediënten voor de meest lekkere zoete baksels, zonder te veel gedoe en met toegankelijke ingrediënten. Puur Zoet bevat meer dan 80 makkelijke lactosevrije en glutenvrije zoete recepten, waarvan er bijna 60 vegan zijn. Dit recept voor cookie dough truffels is ZO lekker. De truffels zijn eiwitrijk en stukken verantwoorder dan de gewone cookie dough of truffels! Daarnaast zijn ze glutenvrij, lactosevrij en vegan. Het is heerlijk om zelf door je ijs te doen, of gewoon zo los van te snoepen.
Ingrediënten
Voor 25 truffels
100 gram kikkererwten, uitgelekt
100 gram dadels
2 el kokosolie
200 gram pure (vegan) chocolade
200 g vanille cashewpasta*
*Voor de vanille cashewpasta
200 gram cashewnoten
1 tl vanille-extract
1 tl ahornsiroop
Bereidingswijze
Voor de vanille cashewpasta
Rooster de noten licht in de oven voor een sterkere notensmaak. Doe de noten met de andere ingrediënten in een krachtige foodprocessor en maal tot een smeuïge notenpasta. Dit kan 5 tot 10 minuten duren, afhankelijk van je foodprocessor. Voeg eventueel een klein scheutje natuurlijke olie toe als de pasta te droog blijft
Voor de balletjes
Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog. Week de ontpitte dadels vijf minuten in kokendheet water en giet ze af. Maal de dadels met de kikkererwten tot een fijne massa.
Voeg ook de cashewpasta en gesmolten kokosolie toe en mix tot er een cookie dough-achtige massa ontstaat. Proef of je het op smaak vindt. Voeg eventueel nog wat vanille-extract of ahornsiroop toe. Dek de kom af met folie en laat een uur opstijven in de koelkast.
Rol daarna balletjes van het deeg. Zet deze in de vriezer. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Dip elk balletje erin, dat gaat het handigst met een vorkje. Doordat ze waren ingevroren, hardt de chocolade sneller uit. Laat een half uur volledig uitharden in de koelkast.
Je kunt de truffels max. 3 dagen goed afgesloten in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
Puur Zoet
Auteur: Mariette van Tuyl
Uitgeverij: Forte Culinair
ISBN: 9789462501935
Prijs: €24,99
Receptfotografie: Mariette van Tuyl
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 25 truffels
100 gram kikkererwten, uitgelekt
100 gram dadels
2 el kokosolie
200 gram pure (vegan) chocolade
200 g vanille cashewpasta*
*Voor de vanille cashewpasta
200 gram cashewnoten
1 tl vanille-extract
1 tl ahornsiroop
Bereidingswijze
Voor de vanille cashewpasta
Rooster de noten licht in de oven voor een sterkere notensmaak. Doe de noten met de andere ingrediënten in een krachtige foodprocessor en maal tot een smeuïge notenpasta. Dit kan 5 tot 10 minuten duren, afhankelijk van je foodprocessor. Voeg eventueel een klein scheutje natuurlijke olie toe als de pasta te droog blijft
Voor de balletjes
Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog. Week de ontpitte dadels vijf minuten in kokendheet water en giet ze af. Maal de dadels met de kikkererwten tot een fijne massa.
Voeg ook de cashewpasta en gesmolten kokosolie toe en mix tot er een cookie dough-achtige massa ontstaat. Proef of je het op smaak vindt. Voeg eventueel nog wat vanille-extract of ahornsiroop toe. Dek de kom af met folie en laat een uur opstijven in de koelkast.
Rol daarna balletjes van het deeg. Zet deze in de vriezer. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Dip elk balletje erin, dat gaat het handigst met een vorkje. Doordat ze waren ingevroren, hardt de chocolade sneller uit. Laat een half uur volledig uitharden in de koelkast.
Je kunt de truffels max. 3 dagen goed afgesloten in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
Puur Zoet
Auteur: Mariette van Tuyl
Uitgeverij: Forte Culinair
ISBN: 9789462501935
Prijs: €24,99
Receptfotografie: Mariette van Tuyl
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Heb weleens brownies net bonen gemaakt. Dus deze truffels schrikken me (gelukkig) niet af & wat zien ze er lekker uit!
11:59 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.