Vega budget: Noedels met pindasaus, broccoli, paprika en taugé
Lauren Kreijger

Vega budget: Noedels met pindasaus, broccoli, paprika en taugé

zaterdag 21 september 2019
Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag gaan we wokken en maken we noedels met pindasaus, broccoli, paprika en taugé!

Benodigdheden
Voor 4 personen
30 minuten bereidingstijd
450 g broccoliroosjes, diepvries
1 rode paprika
scheutje water
4 el pindakaas met stukjes
1 teentje knoflook, geperst
2 el ketjap manis
2 tl sambal
snufje peper en zout
250 g noedels
taugé

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoli in 4 minuten gaar en kook de noedels in 2 minuten gaar. Dit kan in dezelfde pan, maar kook dan eerst 2 minuten de broccoliroosjes. Laat hierna de broccoli en noedels uitlekken in een vergiet.

  2. Snijd de paprika in reepjes.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook met de paprika 3-5 minuten.

  4. Voeg een scheutje water en 4 el pindakaas toe aan de pan. Roer totdat de pindakaas vloeibaar is geworden. Voeg vervolgens de ketjap, sambal en een snuf peper en zout toe aan de pan. Zet het vuur laag.

  5. Voeg de noedels en broccoli toe aan de pan.

  6. Schep de noedels in een kommetje en maak af met wat taugé.


Tip!
Experimenteer vooral lekker zelf met de verdeling van pindakaas, ketjap en sambal. De één houdt namelijk meer van pittig en de ander meer van zoet. Ook lekker, maak wat extra pindasaus voor over de noedels! Of serveer de pindasaus en noedels apart! Het is jouw feestje ;-)

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Ik heb het gerecht nog niet gemaakt maar het lijkt me erg lekker (vooral met wat cashewnoten erdoor). Ik wilde wel opmerken dat wordt aangeraden taugé i.v.m. eventueel aanwezige ziekmakende bacterieën eerst te blancheren en niet rauw te verwerken in gerechten. Wel jammer want dan verdwijnt het knapperige van de taugé...

11:49 19 januari 2024

Bedankt voor de goede tip André! Leuk dat je het gerecht gaat maken, veel kookplezier!

11:49 19 januari 2024

Ik heb dit recept geprobeerd, heel erg lekker. Alleen heb ik GEEN zout in de pindasaus gedaan omdat de pindakaas op zich al veel zout bevat.

11:49 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.