Vegan
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: roerbakschotel met tempeh en Chinese kool!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 Chinese kool
250 g gedroogde udonnoedels
250 g tempeh
125 g taugé
4 bosuitjes
2 el sesamzaadjes
6 el ketjap manis
zonnebloemolie
Ingrediënten
voor 4 personen
1 Chinese kool
250 g gedroogde udonnoedels
250 g tempeh
125 g taugé
4 bosuitjes
2 el sesamzaadjes
6 el ketjap manis
zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verwijder de harde onderkant van de Chinese kool en snijd de kool in de lengte doormidden. Snijd de Chinese kool in dunne repen. Snijd de onderkant van de bosuitjes en snijd de bosui in dunne plakjes.
- Snijd de tempeh in blokjes in het formaat van dobbelstenen en doe in een kom met ketjap manis. Roer alles goed door elkaar en laat zo lang mogelijk marineren.
- Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit zonnebloemolie in een hete wok en bak de tempehblokjes 5 minuten totdat deze knapperig zijn aan de buitenkant. Voeg de Chinese kool toe aan de pan en roerbak 4 minuten mee. Voeg taugé en bosuitjes toe en roerbak nog 2 minuten mee. Voeg de noedels toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Serveer de roerbakschotel direct en garneer met sesamzaadjes.
Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons weten of stuur een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Heb het budgetrecept roerbakschotel met chinese kool en tempeh gemaakt. Heb een ui mee gebakken met de tempeh en de noedels (die ik niet had) vervangen door boekweit (eerst geroosterd en toen even gekookt). Voor de pit knoflook en gedroogde chili toegevoegd. Smaakte goed. Prima gerecht. Weinig afwas.
11:49 19 januari 2024Hi Annemarie, Wat leuk dat je dit recept heb gemaakt! Bedankt voor je handige toevoegingen! :-) Groetjes, Daniëlle van Kampen
11:49 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het gerecht is heerlijk. Ik heb het gemaakt met Tofu, omdat ik niet van Tempeh houd. Absoluut een aanrader, heerlijk. Voor niet-veganisten (maar wel vegetariërs), ook lekker met een (Biologisch!) gekookt eitje erbij. Wel echt een Biologisch eitje, zodat je geen dierenleed veroorzaakt! Eet smakelijk.
11:49 19 januari 2024Ik ga het recept vanavond maken. Lieske, ik ben ook voor een biologisch eitje, maar het is niet zo dat dit geen dierenleed veroorzaakt zoals je zegt. De haantjes van biologische legkippen worden evengoed geslacht.
17:52 02 oktober 2025Hoi Ellen, wat leuk om te horen dat dit gerecht zo heeft gesmaakt! Leuke tip ook om tempeh te vervangen door tofu :-)
11:49 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.