Nina Olsson. Mocht je haar nog niet kennen, dan wordt het daar hoog tijd voor! Met haar blog Nourish Atelier en haar twee eerdere kookboeken Bowls of Goodness en Veggie Burgers inspireert Nina ons met vegetarische gerechten het hele jaar door. Zo doet ze dit ook met de feestdagen in haar nieuwe boek VEGA FEEST. Wij zijn dol op feestelijke gerechten en kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het opdoen van inspiratie. Wij worden dan ook heel blij van deze taco's met chipotle en jackfruit, de ideale vleesvervanger!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Specerijenmix:
Voor erbij:
Bereidingswijze
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de specerijenmix in een kom tot een pasta.
Stap 2
Verhit een koekenpan met een scheutje olie op matig vuur, doe er de specerijenmix en jackfruit bij en blijf 2-3 minuten roeren tot de stukjes een jasje van specerijen hebben. Giet er het water bij en laat de jackfruit 20 minuten op laag vuur pruttelen en inkoken; als de boel droogkookt, giet je er gewoon een extra scheutje water bij. Proef een hapje, voeg naar smaak zout toe en zet opzij.
Stap 3
Vul de tortilla’s met de jackfruit en verse toppings en serveer ze met partjes limoen, edelgist, zure room en pikante saus.
Smakelijk!
TIP Gebruik veganistische zure room.
TIP Gebruik maistortilla’s.
Ben jij fan van Nina Olsson? Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
VEGA FEEST
Nina Olsson
Uitgeverrij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: €20,-

Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.