Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de spinazie-courgettesoep
Extra per persoon:
Bereidingswijze van dit recept
Stap 1
Snijd de courgette in grove stukken en snipper de ui fijn.
Stap 2
Verhit zonnebloemolie in een kookpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de courgette en de gedroogde oregano toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.
Stap 3
Voeg de bouillon toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten koken op laag tot middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Stap 4
Zet het vuur uit en voeg de spinazie en witte bonen toe aan de pan. Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Doe de soep in een meeneembakje of glazen pot en vervoer deze rechtop zodat de soep niet gaat lekken. Bewaar de soep in de koelkast tot gebruik.
Stap 6
Warm de spinazie-courgettesoep op tijdens het lunchmoment, breng eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout en serveer met crackers met hüttenkäse en plakjes avocado.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept voor in je broodtrommel?
Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.