Courgette spinazie soep
Lieske van der Waals

Courgette spinazie soep

zondag 15 september 2024
Naar recept
Nu de herfst bijna om de hoek staat wordt het tijd om weer warmere gerechten te eten. Wij snakken dan vaak ook tijdens de lunch naar iets warms en meer comfort. Een soep is dan het perfect gerecht om lekker snel weg te eten. Maak het in grote porties en je kunt er een hele week van genieten! Vandaag maken wij deze courgette-spinazie soep voor lunch. Met wie ga jij deze soep delen?

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de spinazie-courgettesoep

Extra per persoon:

Bereidingswijze van dit recept

Stap 1

Snijd de courgette in grove stukken en snipper de ui fijn.

Stap 2

Verhit zonnebloemolie in een kookpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de courgette en de gedroogde oregano toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.

Stap 3

Voeg de bouillon toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten koken op laag tot middelhoog vuur met de deksel op de pan.

Stap 4

Zet het vuur uit en voeg de spinazie en witte bonen toe aan de pan. Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de soep in een meeneembakje of glazen pot en vervoer deze rechtop zodat de soep niet gaat lekken. Bewaar de soep in de koelkast tot gebruik.

Stap 6

Warm de spinazie-courgettesoep op tijdens het lunchmoment, breng eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout en serveer met crackers met hüttenkäse en plakjes avocado.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept voor in je broodtrommel?

Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.