Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori
Vince Fajardo

Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori

zaterdag 08 februari 2025
Naar recept
Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien! Vandaag op het menu: een sushibowl met knapperige tofu en nori!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Lek in de tussentijd de tofu uit. Leg het blok in een theedoek en druk er zo veel mogelijk vocht uit.

Stap 3

Bereid de edamame bonen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4

Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg daar 2 eetlepels sesamzaadjes aan toe. Rooster de sesamzaadjes enkele minuutjes totdat deze beginnen te kleuren. Verkruimel de tofu boven de pan en voeg de sojasaus toe. Bak de tofu totdat deze krokant is.

Stap 5

Snijd de komkommer in blokjes.

Stap 6

Vul 4 kommetjes met rijst, edamame boontjes, knapperige tofu en komkommer. Maak af met wat verkruimelde norivellen. Eet smakelijk1

Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan?

Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Het recept was wel oké, maar ik vond het ook wat saai en niet hoog op smaak. Ik heb zoetzure komkommer gebruikt ipv gewone komkommer, dat maakt het al iets meer gevarieerd. Verder kreeg ik gepofte sesamzaadjes! het lukt me niet om ze te roosteren. Het was leuk om eens wat anders dan normaal te maken. Dus wel bedankt voor het recept.

11:46 19 januari 2024

Hoi Cora, leuk om zo eens iets anders te proberen! Het leuke aan sushibowls is dat je heel makkelijk van variëren, klink goed ook zoetzure komkommer in dit gerecht!

11:46 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.