Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori
Vince Fajardo

Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori

zaterdag 08 februari 2025
Naar recept
Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien! Vandaag op het menu: een sushibowl met knapperige tofu en nori!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Lek in de tussentijd de tofu uit. Leg het blok in een theedoek en druk er zo veel mogelijk vocht uit.

Stap 3

Bereid de edamame bonen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4

Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg daar 2 eetlepels sesamzaadjes aan toe. Rooster de sesamzaadjes enkele minuutjes totdat deze beginnen te kleuren. Verkruimel de tofu boven de pan en voeg de sojasaus toe. Bak de tofu totdat deze krokant is.

Stap 5

Snijd de komkommer in blokjes.

Stap 6

Vul 4 kommetjes met rijst, edamame boontjes, knapperige tofu en komkommer. Maak af met wat verkruimelde norivellen. Eet smakelijk1

Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan?

Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Het recept was wel oké, maar ik vond het ook wat saai en niet hoog op smaak. Ik heb zoetzure komkommer gebruikt ipv gewone komkommer, dat maakt het al iets meer gevarieerd. Verder kreeg ik gepofte sesamzaadjes! het lukt me niet om ze te roosteren. Het was leuk om eens wat anders dan normaal te maken. Dus wel bedankt voor het recept.

11:46 19 januari 2024

Hoi Cora, leuk om zo eens iets anders te proberen! Het leuke aan sushibowls is dat je heel makkelijk van variëren, klink goed ook zoetzure komkommer in dit gerecht!

11:46 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.